Buna ziua.Apartamentul e prin prima casa,daca s-ar achita integral creditul,s-ar ridica ipoteca.Proprietarul nu are bani, eu i-as da sa poata ridica ipoteca sa mi-l poata vinde,DARRRR, pe ce baza,cum,ca nu cunosc persoana,nu pot da miii euro pe promisiuni verbale.Antecontract sau promisiune de vanzare ,ma gandesc ca nu poate face, avand clauza cu prima casa.Nu stiu cu ce act as putea sa dau banii si totodata sa fie garantie apartamentul.Va multumesc anticipat
Fiind cumparat prin Prima Casa, exista o interdictie de instrainare adica el nu se poate vinde, in schimb, se poate incheia un antecontract prin care proprietarul se obliga sa radieze sarcina si sa va vanda pana la un anumit termen. Achitati suma numai in contul in care se achita creditul, mergeti apoi la Banca cu proprietarul si asigurati-va ca face o cerere de rambursare anticipata a creditului si solicitati, oricum, notarea antecontractului in cartea funciara a imobilului.
Eu nu as face asa ceva. Daca se razgandeste sau se intampla ceva, nu aveti de unde sa va recuperati banii. Intelegere notariala pe un ap. care nu-i apartine, nu se poate face.
Daca ajungeti la o executare silita, apartamentul este al bancii...si ramaneti fara bani.