avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 648 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... partaj apartament prin credit
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

partaj apartament prin credit

buna seara,
am nevoie urgent de un sfat...sunt casatorita de 12 ani si in urma cu o luna am depus dosarul pentru un credit prin prima casa, eu fiind titularul creditului, iar sotul meu coplatitorul.am facut acel antecontract, am dat un avans proprietarului, acum ni s-a aprobat creditul.intentionez sa divortez pentru ca ma bate si e violent, am crezut ca se schimba, am luat si acest credit si acum numai pot da inapoi.rog pe cineva care poate sa ma ajute cu un sfat, sa-mi spuna cine va ramane in acest apartament si daca pot sa-l schimb pe el ca si coplatitor, in cazul acesta sa raman eu in apartament.va multumesc frumos anticipat!
Cel mai recent răspuns: Dan Top , Avocat 03:20, 16 Decembrie 2009
Daca intentionati sa divortati si sa intrudceti si partajul bunurilor comune atunci sotul va avea numai un drept de creanta, dv. ca titluar va va reveni apartamentul, iar sotului numai cota parte din avans si din ratele platite in timpul casatoriei.Nu il puteti schimba din calitatea de coplatitor decit dupa divort si cu acordul instituiei de credit

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort cu un copil de 2 ani si credit prima casa Florina1986 Florina1986 Buna ziua. Sunt casatorita din 2009, iar din 2010 am un copil. In 2010 am facut un credit prima casa pe o perioada de 20 de ani impreuna cu sotul la care ... (vezi toată discuția)
Locuinta cu chirie anl si rata la credit cui revin la divort? Maria_Enache Maria_Enache Buna ziua. La multi ani si la cat multe procese castigate in noul an! Sunt in divort cu sotul meu, am cerut incredintarea celor 2 minori, pensie ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, intenționez sa divorțez de soțul meu. avem 2 copii ... Ancuta.Grosu Ancuta.Grosu Bună ziua, Intenționez sa divorțez de soțul meu. Avem 2 copii care locuiesc și vor locui în Anglia cu mine. Împreună cu soțul meu avem luat un ... (vezi toată discuția)