Buna dimineata, va deranjez scurt cu 2 intrebari. Surorii mele i-a expirat in luna februarie a acestui an buletinul. Urmeaza ca saptamana viitoare sa mearga mama cu ea pt schibarea acestuia. Intrebare: pt dovada domiciliului este suficient contractul de apartament (detinut de mama) sau trebuie act de luare in spatiu de la notar.
Iar a doua intrebare este urmatoarea: sotul surorii mele este decedat de ani buni, ea detine doar o copie dupa certificatul de deces pt ca soacra ei a refuzat sa ii inmaneze originialul. Se poate prezenta doar cu copia dupa certificatul de deces, in conditiile in care soacra ei refuza efeciv sa ii furnizeze originalul?
Va multumesc anticipat si va doresc o zi placuta.
1. Este de ajuns ca mama sa se prezinte in fata functionarului cu actul de identitate si actul de spatiu in original si copie.
2. Este necesar certif. de deces in original si copie. Daca decesul este inregistrat in aceeasi localitate sora face o cerere la ghiseul serv. de evidenta. Daca nu poate sa solicite o carte provizorie pe baza careia se adreseaza la starea civila pentru a obtine certificatul in original si mai apoi sa solicite cartea de identitate.
Carte de identitate
goldfish
daca stie cineva sa-mi zica ce acte imi trebuiesc ca sa imi reanoiesc cartea de identitate(care acum mi-e expirata) si cam in cat timp este gata???
multumesc (vezi toată discuția)
Schimbare domiciliu
ab07
buna ziua. am cumparat un apartament prin credit imobiliar. doresc sa imi schimb adresa de domiciliu pe cartea de identitate (cu adresa noului apartament). ... (vezi toată discuția)