In urma lipsei de comenzi pe viitor, firma aluat decizia sa-mi inceteze contractul pe perioada nedeterminata, din motive imputate angajatorului.
A urmat perioada de preaviz. In perioada de preaviz am gasit in alta parte de angajat. Acum primul angajator solicita sa fac cerere de incetare a contractului cu acordul ambelor parti. Este recomandabil sa fac cererea, nu ma afecteaza cu nimic?
Da,am semnat, dar am inteles ca o zi nu noi fi acoperit.La vechea firma contractul inceteaza cu vineri, iar la noua firma incep marti. O alta intrebare, daca dupa perioada de 90 de zile de proba, imi opresc contractul - mai beneficiez de somaj?
Beneficiati de somaj numai daca încetarea raportului de muncă are loc în temeiul art. 56 alin. (1) lit. a), b), d), e), g) şi i), art. 61 lit. c) şi d), art. 65 alin. (1), art. 95 alin. (4) din Legea nr. 53/2003 - Codul muncii sau încetarea raportului de muncă la iniţiativa angajatorului, prin notificare scrisă, în temeiul art. 31 alin. (3) din Legea nr. 53/2003.
Preaviz
genius99920001
Am lucrat la o firma nu-i dau numele, si am primit un preaviz de concediere din cauza restructurarii, intrebarea mea este:
Am preavizul pana la sfarsitul ... (vezi toată discuția)
Demisie
MARIANASAVA
BUNA ZIUA.Am o intrebare daca plec de la locul de munca prin demisie cu respectarea preavizului de 20 de zile calendaristice am dreptul la somaj dupa aceea ? (vezi toată discuția)