avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 706 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Evacuare chirias
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Evacuare chirias

Buna ziua! Am inchiriat unei persoane care parea foarte ok, respectios si asa mai departe, pentru ca apoi sa aflu ca face des scandal deranjand vecinii. Mai mult a schimbat yala la usa si nu m-a anuntat, i-am cerut o cheie, sa vedem daca imi va da. Contract exista , este inregistrat la Anaf, in contract exista inclusiv clauza cf careia ii pot evacua . Cu platile este la zi, dar mi se pare ca are un comportament dubios. Daca i-as pune in vedere sa paraseasca imobilul si nu ar dori sa plece sau nu i-as mai prelungi contractul si el refuza sa plece care este procedura legala de evacuare? Cat dureaza o astfel de procedura? Stiu ca un contract inregistrat la ANAF este titlu executoriu deci asta ar trebui sa scurteze mult procedura. Multumesc
Cel mai recent răspuns: Avocat Tabrea Alexandru , Avocat 10:04, 13 Iunie 2020
Daca este cu plata la zi nu il veti putea evacua decat prin proces.
Mergeti cu contractul la avocat daca vreti proces dar dureaza cel putin 6 luni judecata.
Va multumesc pentru raspuns. Asa ma gandeam si eu. Dar la expirarea contractului daca nu doresc sa il prelungesc si daca ei nu ar dori sa plece se poate aplica procedura evacuarii? Cam cat ar dura incuviintarea executarii silite? Stiu ca primul pas este notificarea facuta de catre executor, apoi daca la expirarea termenului ei tot nu pleaca, urmeaza incuviintarea executarii. Va rog sa ma corectati daca gresesc. In cat timp incuviinteaza instanta executarea? Si de aici cam in cat timp vine executorul sa evacueze persoanele care locuiesc acolo fara titlu? Multumesc
Mergeti la executor si sa ajuta.

CLAUDIU LASCOSCHI a scris:

Mergeti la executor si sa ajuta.

Va multumesc mult!
Pe langa cele deja învederate, puteți cere rezilierea în lumina art 1830, al 2, teza a doua Cod Civil de vreme ce deranjează constant vecinii!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Evacuare apartament Grecu8 Grecu8 Buna seara, Am citit pe internet discutii despre evacuari dar nimic care sa se potriveasca situatiei mele. Am cumparat la licitatie un apartament acum aprox. ... (vezi toată discuția)
Evacuare chiriasi noul cod civil, intrebari privind noile reguli pt evacuare la expirarea contractului madoiclimber madoiclimber Buna ziua, sunt noua pe acest forum si speram sa nu ajung niciodata in situatia de a cere un sfat pentru evecuarea unor chiriasi. Situatia este urmatoarea ... (vezi toată discuția)
Baiatul meu locuieste cu sotia in apartament propietatea mea. ... ulmeni1 ulmeni1 Baiatul meu locuieste cu sotia in apartament propietatea mea. Divorteaza. Cum pot sa scot din spatiu fosta sotie care are si ea un apartament in propietatea ... (vezi toată discuția)