Buna ziua. Acum cativa ani a decedat tatal meu. Familiari nu au dorit sa imi dea certificatul de deces si imi ziceau sa aman procedura succesorala. Dupa ce am obtinut si eu certificatul de deces si am deschis procedura. De la BCR, banca pe care o folosea, notarul a primit raspuns ca nu exista conturi pe numele lui. Doresc sa fac o cerere de chemare in judecata a bancii, precizez ca nu am nici un act bancar pe numele lui. Iar o angajata a bancii pe care am rugat o frumos sa verifice, mi a zis ca nu imi poate da detalii dar m a sfatuit sa dau banca in judecata fata ca eu sa ii zic despre sume sau ca nu se gasesc bani.
Precizez ca sunt singurul fiu al tatalui meu si singurul mostenitor, iar rudele care imi ziceau sa nu deschid procedura succesoroala si au ascuns toate actele, detin o casa d avocatura.
Doresc sa fiu indrumat sau ajutat cu o cerere tip de chemare in judecata a bancii.
Va multumesc,
Nu exista o cerere tip :). Mergeti si vorbiti cu un avocat
Nu stiu ce sperati sa obtineti daa chemati banca in judecata, mai platiti si cheltuieli aiurea.
Aveti indicii ca avea bani in banca ? De unde, daca nu ati gasit nicio chitanta/ extras etc ?
Avea cont bancar si depozit bancar, dar cine s a ocupat de curatenie, a avut grija ca sa nu am nici un act, inclusiv cele de proprietate, certificat masina luat de la rar iar actul unei proprietati luat de la notarul unde intocmise acel act. Mai imi lipsesc actele si unor terenuri agricole detinute pe raza jud. Braila, la fel, nu stiu la ce notar le a facut. Este mai complexa situatia, eu fiind singur mostenitor, succesiunea fiind dezbatuta.
Dar sunteți sigur că a lăsat depozitul de bani în bancă să-i rămână după moarte`? De ce nu luați în calcul și varianta că, pe timpul vieții a scos banii din bancă, și ia cheltuit în folos propriu`?
Înțeleg din topic că nu dvs l-ați îngrijit la bătrânețe, nu dvs l-ați înmormântat, deci este posibil să fi dăruit banii când încă era în viață celor care l-au îngrijit și urmau sa-l înmormânteze.
Pentru a da banca în judecată, apelați la un avocat să vă redacteze cererea de chemare în judecată. Aveți dreptul să vă adresați justiției.
Era mai precaut cu cheltuielile, si nu a murit de batranete ci de o boala, in spital. De certificat s a ocupat fratele lui.
Tocmai, cautam un model de cerere si sper sa gasesc ajutor aici, cine are ceva de genul sau alta dupa care sa ma inspir i as chapeau daca mi ar da si mesaj cu asa ceva, ai o indrumare pe unde sa caut terenurile lui agricole, deoarece sunt 44 de primarii pe raza judetului Braila.
Bineinteles ca poate fi si un avocat din Bucuresti, pentru chemare in judecata, se va plati, bineinteles. Iar daca se va ocupa si de recuperarea terenurilor agricole va fi recompensat cu o parte minoritara, erau mai multe.
Astept si mesaj
Succesiune
Marian_Marian10
Buna ziua
Tatal meu a decedat si doresc sa fac succesiunea. La data decesului era casatorit cu mama ( care traieste) si eu mai am un frate.
Tatal meu ... (vezi toată discuția)