Buna ziua. Acum cativa ani a decedat tatal meu. Familiari nu au dorit sa imi dea certificatul de deces si imi ziceau sa aman procedura succesorala. Dupa ce am obtinut si eu certificatul de deces si am deschis procedura. De la BCR, banca pe care o folosea, notarul a primit raspuns ca nu exista conturi pe numele lui. Doresc sa fac o cerere de chemare in judecata a bancii, precizez ca nu am nici un act bancar pe numele lui. Iar o angajata a bancii pe care am rugat o frumos sa verifice, mi a zis ca nu imi poate da detalii dar m a sfatuit sa dau banca in judecata fata ca eu sa ii zic despre sume sau ca nu se gasesc bani.
Precizez ca sunt singurul fiu al tatalui meu si singurul mostenitor, iar rudele care imi ziceau sa nu deschid procedura succesoroala si au ascuns toate actele, detin o casa d avocatura.
Doresc sa fiu indrumat sau ajutat cu o cerere tip de chemare in judecata a bancii.
Va multumesc,
Pentru actele intocmite la notar, se poate transmite adresa la Camera Notarilor si sa aflati exact ce documente s-au autentificat. Totodata, dvs. - in calitate de mostenitor (ati mentionat ca s-a facut succesiunea si prin urmare sunteti unic mostenitor) puteti solicita bancii un istoric al defunctului (conturi bancare, sumele aferente din conturi, data lichidarii acelor conturi, etc.). Pentru celelalte demersuri (terenuri agricole, etc.) va trebui intr-adevar sa mandatati pe cineva sa se ocupe de la 0: adrese, notificari. Oricum, toate actele de care aveti nevoie se pot obtine in duplicat de la institutiile abilitate.
Succesiune
Marian_Marian10
Buna ziua
Tatal meu a decedat si doresc sa fac succesiunea. La data decesului era casatorit cu mama ( care traieste) si eu mai am un frate.
Tatal meu ... (vezi toată discuția)