Buna ziua ma numesc Lorena, vreau sa o ajut pe mama sa-l dea afara pe fratele meu di casa. Are 45 de ani, nu are servici de putin timp, este un betiv, sunt 16 ani de cand o supara o jicneste fara motiv , iar mama a lasat serviciul pentru cresterea fiul fratelui meu, fratele meu a ramas vaduv. Va rog sa ma indrumati ce masuri sa ia mama. Eu locuiesc in italia si nu stiu legile in Romania. Multumesc
A cui e casa ?
Daca mama e unic proprietar , poate cere evacuarea lui in instanta, daca nu.. e mai complicat.
Poate cere emiterea unui ordin de restrictie si protectie, si fratele poate fi evacuat provizoriu.
Daca fratele dvs are dreptul la o cotă parte din imobil(în ipoteza în care tatăl dvs este decedat )atunci se poate merge pe varianta temporară a unui ordin de protecție.Daca va aflati in indivizibilă atunci nu se poate fara partajarea bunului imobil și despăgubirea fratelui dvs pt cota ce-i revine.Daca bunul este proprietatea mamei,fratele este un simplu tolerat care poate fi evacuat fără probleme?fiind indicat ca mama dvs sa consulte un av.