avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1023 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Informatii- evacuare membru al familiei
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Informatii- evacuare membru al familiei

Buna ziua ma numesc Lorena, vreau sa o ajut pe mama sa-l dea afara pe fratele meu di casa. Are 45 de ani, nu are servici de putin timp, este un betiv, sunt 16 ani de cand o supara o jicneste fara motiv , iar mama a lasat serviciul pentru cresterea fiul fratelui meu, fratele meu a ramas vaduv. Va rog sa ma indrumati ce masuri sa ia mama. Eu locuiesc in italia si nu stiu legile in Romania. Multumesc
Ultima modificare: Sâmbătă, 13 Iunie 2020
gi-jane2, moderator
A cui e casa ?
Daca mama e unic proprietar , poate cere evacuarea lui in instanta, daca nu.. e mai complicat.
Poate cere emiterea unui ordin de restrictie si protectie, si fratele poate fi evacuat provizoriu.
Daca fratele dvs are dreptul la o cotă parte din imobil(în ipoteza în care tatăl dvs este decedat )atunci se poate merge pe varianta temporară a unui ordin de protecție.Daca va aflati in indivizibilă atunci nu se poate fara partajarea bunului imobil și despăgubirea fratelui dvs pt cota ce-i revine.Daca bunul este proprietatea mamei,fratele este un simplu tolerat care poate fi evacuat fără probleme?fiind indicat ca mama dvs sa consulte un av.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul la moștenire după moartea tatălui: ce poate face mama ca eu să plec din apartament? Ana Sophia Ana Sophia Buna ziua, locuiesc impreuna cu tatal si mama in acelasi apartament de 7 ani. Fratele meu locuieste in USA si are acolo domiciliul din 2000. As vrea sa stiu ... (vezi toată discuția)
Bună dimineața.dupa decesul tatălui meu mama locuiește în ... majestik majestik Bună dimineața.dupa decesul tatălui meu mama locuiește în locuința proprietate personală cu unul dintre copii care se poartă agresiv cu mama mea.ce ... (vezi toată discuția)
Evacuare din locuinta a unei persoane fara domiciliu stabil la adresa mr2005 mr2005 Buna ziua, casa in care locuieste mama mea este proprietatea ei si a tatalui care este decedat.Din pacate nu am reusit sa facem succesiunea in urma decesului ... (vezi toată discuția)