avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 747 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Infiltratie apa prin terasa vecinului
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Infiltratie apa prin terasa vecinului

Buna ziua!
De mai bine jumătate de an ne confruntăm cu o problemă. am cumparat un apartament într-un bloc nou deasupra mea este un apartament de tip penthouse cu o terasă mare. dupa un an au ineput sa apara scurgeri pe tavan unde este coloana de scurgere de la sifonul terasei vecinului(apa se prelinge pe langa coloana). dupa ce am informat vecinul despre problema el mi-a spus că la el pe terasa plăcile ceramice care acoperă hidroizolatia se misca. mentionez ca hidroizolatia este in garantie, dar firma care a facut lucrarea refuză să o repare zicând că problema nu este de la ei ci de la instalația de scurgere (asta dupa ce a turnat colorant peste plăci si nu a iesit culoare la mine pe tavan...metoda foarte primitivă). Constructorul a trimis instalatorul care a facut instalația in bloc el susține că este problema de la hidroizolatie ca se misca plăcile pe terasa vecinului si se înființează apa pe lângă acel sifon de scurgere. eu m-am săturat să tot aud ca dau vina unu pe celălalt. cine este de vină constructorul, firma care a facut lucrarea de hidroizolatie sau vecinul al cărui ii apartine terasa. Am asigurare de locuință facultativă dar din cate am inteles asigurarea nu poate obliga vecinul sa isi remedieze problema ci numai imi despagubeste mie daunele provocate de el.
Ultima modificare: Marți, 16 Iunie 2020
bko_rudi, utilizator
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 18:20, 16 Iunie 2020
Asigurarea va despăgubeste pe dvs. si apoi se poate îndrepta împotriva vecinul pentru recuperarea prejudiciului ( daunelor platite catre dvs. ).
Vecinul in cauza poate chema constructorul, cel de la care a cumparat apartamentul, in garantie si mai departe o sa decidă instanta, in urma unor expertize, cine este vinovatul.
Dvs. apelati la asigurare pentru repararea daunelor si ce face asigurarea mai departe este problema lor.
Sau, daca asigurarea spune ca nu plateste, dvs. puteti chema proprietarul in instanta pentru recuperarea prejudiciului cauzat.
Ce face dumnealui mai departe ( cheama vanzatorul in solidar cu el sau nu) este strict problema dumnealui.
Apelati la instanta doar daca nu va intelegeti amiabil.
Ultima modificare: Marți, 16 Iunie 2020
Ionut.ion, utilizator
Avand in vedere ca lucrarea este in termenul de garantie,notificati oficial constructorul , execute neconditionat remedierea deficientelor-sub sanctiunea obligarii la plata a cheltuielilor aferente solutionarii in instanta

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modificare instalatie scurgere Chelba Elena Chelba Elena Va rog sa ma indrume cineva intr-o problema cu care ma confrunt. locuiesc intr-un bloc cu noua et eu stau la et 8. et 9 avea o terasa deschisa de jur ... (vezi toată discuția)
Scurgere neconforma la bloc BogdanMelenciuc BogdanMelenciuc Bună ziua. Locuiesc la etajul 8 al unui bloc. La una din bai țeavă de scurgere de pardoseala iese în tavanul vecinului de dedesubt și apoi întra în ... (vezi toată discuția)
Am cumparat la etajul 11 un penthouse care are o terasa care ... Boeru Gheorghe Boeru Gheorghe Am cumparat la etajul 11 un penthouse care are o terasa care este și tavanul a 2 apartamente aflate la etajul 10. Am aflat ulterior ca sunt infiltrații de ... (vezi toată discuția)