Buna ziua,
Am avut o contestatie la executare care a fost respinsa si un apel. In cadrul contestatiei am specificat ca nu s-a respectat modalitatea de repartizare a sumelor incasate conform contarctului ( adica in contract scrie ca se repartizeaza pe dobanda, principal, penalitati dar creditorul a repartizat pe penalitati , dobanda, principal), dar si faptul ca s-a incasat o suma de bani care nu a fost repartizata pe contract. Cu toate acestea instanta de fond a considerat ca este necesara expertiza contabila , fara a tine cont de clauzele contractului. Desi am consultat doi avocati, ambii mi-au spus ca nu este nevoie de expertiza in acest caz. Instanta de apel a respins si ea apelu ca nefondat. Intrebarea mea este , in acest caz mai pot depune cerere de constatare a nerespectarii contractului si a incasarii unor sume de bani neinregistrate pe contract, daca contestatia a fost respinsa. Nici una din instante nu s-a referit la respectarea su nerespectarea clauzelor contractului. Multumesc.
In primul rand trebuie analizate hotararile pronuntate pentru a vedea ce s-a retinut cu autoritate de lucru judecat, cu privire la aceste aspecte, nu se va mai putea initia un nou litigiu.
In alt doilea rand, trebuie analizata natura actiunii care va fi introdusa avand in vedere faptul ca o actiune in constatare prezinta caracter subsidiar in raport de o actiune in realizare, astfel ca aceasta, (actiunea in constatare), trebuie sa fie formulata de asa maniera incat instanta sa nu considere ca motivele invocate in cadrul actiunii in constatare puteau fi invocate in cadrul contestatiei la executare, si sa o respinga ca inadmisibila.
Este vorba de un contract de credit, fiindca discutia se poate schimba in functie de natura contractului?
Multumesc.
Da este vorba despre un contract de credit . Instanta insa nu a facut nici o remarca reforitoare la nici un art. din contract, cu toate ca eu am cerut, ci s-a limitat la a spune ca din actele depuse nu se poate lua nici o decizie ca nu am cerut expartiza contabila, fara a constata insa daca sau respectat sau nu clauze contractului ,desi eu am specificat ca este de datoria instantei sa constate daca aceste sunt respectate sau nu .
Trebuie analizate hotararile si stabilita o strategie care, pe de o parte, sa nu fie vizata de autoritatea de lucru judecat, pe de alta parte, sa nu poate fi invocat faptul ca trebuia sa formulati aparari corespunzatoare in cadrul litigiului avand ca obiect contestatie la executare.
Pot depune recurs?
Chestiuta
Buna ziua,
Am depus o contestatie la executare si mi-a fost respinsa, desi am invocat faptul ca au fost retinute sume din concediul medical ( prenatal), ca ... (vezi toată discuția)
Somatie de plata
andrusca16
Sotul meu a facut un contract de credit on-line in anul 2008 de la cetelem de 20000 ron din 2008 si pina in anul 2012 am platit luna de luna rata de 400 ron ... (vezi toată discuția)