avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1610 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident - culpa comuna ?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident - culpa comuna ?

Buna ziua ! In urma cu 6 zile, pe un drum in panta - eu urcam - am fost "atinsa" de un autovehicol care cobora in mare viteza. Totul se intampla pe un drum foarte ingust, nemarcat (benzile nu sunt delimitate), inaintea unei curbe pe sensul de urcare. Drumul (o scurtatura) face legatura intre 2 localitati. Acest autovehicul are si volan pe dreapta, banuiesc ca soferul nu a putut sa ma vada din timp si din cauza vitezei nu a putut opri. Dupa impact, atat eu cat si celalalt sofer am fotografiat masinile. Am sunat la 112 si ne-au sfatuit sa facem amiabila. Am descris incidentul pe larg, cu desen. Azi, la firma de asigurare a masinii care m-a "sters", insp de daune a stabilit CULPA COMUNA. Motivul ? Ca eu nu aveam prioritate, desi eu urcam si ca nu circulam MAXIM dreapta. Imi pare rau ca nu am avut montata camera, poate m-ar fi ajutat mai mult si s-ar fi vazut viteza cu care a circulat. Nici nu a putut opri dupa ce m-a avariat, ducandu-se inca 10 m. Inspectorul ne-a solicitat fotografiile si a stabilit CULPA COMUNA. Cum se poate asa ceva ???

Alte discuții în legătură

Sunt taponat, iar pe procesul verbal tot eu sunt vinovat GsmWorld GsmWorld Buna ziua. Acum 2 zile circulam pe un drum comunal ingust (3.5m latime) care urca pe un deal din directia vale>deal cu o viteza mica aproximativ 20-30KM/H.La ... (vezi toată discuția)
Dreptul la circulatie pe jumătate de drum saftasafta saftasafta bună. mă confrunt cu o situație care pe cât părea de simplă la început, atât e de \"sucită\" pe parcurs. pe 7 ianuarie în timp ce mă deplasam cu ... (vezi toată discuția)
Ce verdict vedeti in cazul urmatorului accident rutier? georgianaflorina georgianaflorina Ce verdict vedeti in cazul urmator (pentru soferul care a pierdut controlul volanului)? Carosabil alunecos, cu mazga. Viteza - 90km/h in afara localitatii - ... (vezi toată discuția)