Obiectul succesiunii: o casa in Ploiesti.
Mostenitori: 3 surori (fiicele proprietarului decedat)
Intentionez sa renunt la partea care imi revine,in favoarea surorilor mele.
INTREBARE: Daca actul de proprietate se emite pe numele surorilor mele, sotii lor devin coproprietari ai partii dobandite prin mostenire,de surorile mele?
Dupa moartea mamei (acum 13 ani),nu s-a facut succesiunea.
Va multumesc.
In primul rand va trebui sa dezbateti succesiunea dupa mama dvs., dupa care veti dezbate succesiunea dupa tatal dvs. Inteleg ca nu mai aveti alti frati (surori) deci, cota ce va revine va fi impartita in mod egal celor 2 surori (nu puteti renunta numai in favoarea uneia din ele). Asa cum a spus legally, mostenirea nu intra in masa bunurilor partajabile in cazul unui divort. In cazul decesului sotiei, sotul vine la succesiune impreuna cu copiii rezultati din casatorie. El va primi cota de 25% (sot supravietuitor) din bunul mostenit de sotie.
Stimata doamna , Legally are perfecta dreptate! Dar numai in cazul unui divort. Fiindca, in cazul decesului oricareia dintre surorile dvs , sotii lor au dreptul la o cota parte din intreaga masa succesorala, deci inclusiv din acea casa!B-)( a se vedea legea 319/1944 privind drepturile sotului supravietuitor)
Succes!
,,INTREBARE: Daca actul de proprietate se emite pe numele surorilor mele, sotii lor devin coproprietari ai partii dobandite prin mostenire,de surorile mele?
Dupa moartea mamei (acum 13 ani),nu s-a facut succesiunea.
Va multumesc.,,
Doar in cazul decesului surorilor / rezulta dreptul la o cota parte din intreaga masa succesorala/revine prin Lege sotiilor supravietuitori. Pe durata vietii surorilor nu au nici un drept, sotii acestora la succesiune. In concluzie : rugati-va pentru sanatatea surorilor si a dvs. Succes,B-)
Mostenire
verginica73
in curtea parinteasca a ramas ocumnata deoarece fratele meu a murit si parintii sant morti demult, , cumnata nu are copii si nici acte asa ca avem toti fratii ... (vezi toată discuția)
Succesiune
VioricaC
Buna seara,
Suntem 2 mostenitori si nici nu are copii.
Sora mea este casatorita . iar sotul are 2 copii din prima casatorie.
Si eu sunt casatorita
Ambii ... (vezi toată discuția)