avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 493 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... drept de proprietate incalcat?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

drept de proprietate incalcat?

Revin cu o intrebare,obsedanta pentru mine,incercand de data aceasta ca fiu mai concret si mai exact. In urma cu cativa ani am cumparat,prin act notarial,o parcela de teren extravilan.Dupa cumparare am constatat ca o parte a terenului se afla pe teritoriul administrativ al judetului invecinat.Am adus,in scris,la cunostinta tuturor forurilor competente acest aspect,inclusiv corpul de control al prefectului(care e si presedintele comisiei jud. de fond funciar care a eliberat respectivul titlu)care a emis o nota,in acest caz,care subliniaza ca totul este legal.In urma cu cateva luni am arat o portiune din respectivul teren si in consecinta mi s-a intocmit dosar penal pentru comiterea infractiunii de tulburare de posesie,iar de curand om primit ordonanta de n.u.p.si aplicarea unei sanctiuni administrative,solutie la care am facut plangere deoarece consider ca mi s-a incalcat dreptul de proprietate.CE PARERE AVETI?#-o
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 05:00, 16 Decembrie 2009
Si notarul atat de destept a fost sa va faca acel contract de vanzare cumparare? Notarul si vanzatorul fac parte din aceiasi familie?:OX-(
Atat timp cat timp s-a prezentat un titlu de proprietate,intabularea cu harta cadastrala si fisa corpului de proprietate vizate de cadastru cu tot cu nr. de inregistrare(absolut totul legal)sa fie notarul tampit?VA ROG IMENS DE FRUMOS UN RASPUNS COMPETENT CA SA NU-MI PIERD TIMPUL DE POMANA.MULTUMESC
Notarul nu are nici o vina fiindca actele care au stat la baza tranzactiei sunt perfect legale! Cel putin din punct de vedere tehnic. Problema intervine sub aspectul ca acea comisie judeteana nu avea dreptul sa emita titlu de proprietate pe un teren care nu se afla in raza administrativ-teritoriala a judetului respectiv. Sfatul meu este sa dati in judecata Prefectura si Consiliul Judetean pentru rectificarea titlului de proprietate in sensul de a vi se da suprafata de teren care i se cuvenea celui care v-a vandut terenul dar pe raza teritoriala a judetului ! Este singura solutie pe care o vad in afara de cea amiabila in care consiliul judetean recunoaste ca a gresit si anuleaza titlul si emite altul legal!(lucru pe care vad ca nu vor sa il faca de vreme ce insista prin adrese catre dvs ca totul este perfect legal)
DA,multumesc! in sfarsit, cuiva pentru bunavointa si imi permit a va intreba in continuare:daca eu nu doresc sa renunt la teren(si inca un aspect!prin vanzare cumparare terenul a intrat in circuitul civil!?
Pai notarul nu a stiut ce redacteaza pe ce baza? temei legal bine bine dar pana la Comisia judeteana/ Prefectura si Consiliul Judetean, si Notarul ar avea de dat niste explicatii! Taxele la notar au fost platite/ in statutul unui notar nu e prevazut doar sa semneze niste harti ! Mergeti la politie/plangere penala. nu va multumiti cu un DA online mergeti cu toate hartiile la politie!
Cunoasteti-va drepturile! Numai bine,

Alte discuții în legătură

Actiune in anulare/ modificarea/ constatarea nulitatii titlului de proprietate Minodora Sorian Minodora Sorian Buna ziua. S-a emis un titlu de proprietate in baza Legii 18/1991. Ulterior se constata de catre Comisia Locala de fond funciar ca una dintre parcelele ... (vezi toată discuția)
Corectare titlu de proprietate nela29 nela29 Care este procedura prin care se corecteaza un titlu de proprietate? Ma refer a faptul ca numele unuia dintre coproprietari este gresit. Multumesc. (vezi toată discuția)
Rectificare nr gresit parcela in titlu de proprietate mtonic mtonic Unchiul meu a cumparat un teren. Terenul fusese atribuit proprietarului cu titlu de proprietate dupa 1990. In titlul de proprietate parcela are numarul ... (vezi toată discuția)