Revin cu o intrebare,obsedanta pentru mine,incercand de data aceasta ca fiu mai concret si mai exact. In urma cu cativa ani am cumparat,prin act notarial,o parcela de teren extravilan.Dupa cumparare am constatat ca o parte a terenului se afla pe teritoriul administrativ al judetului invecinat.Am adus,in scris,la cunostinta tuturor forurilor competente acest aspect,inclusiv corpul de control al prefectului(care e si presedintele comisiei jud. de fond funciar care a eliberat respectivul titlu)care a emis o nota,in acest caz,care subliniaza ca totul este legal.In urma cu cateva luni am arat o portiune din respectivul teren si in consecinta mi s-a intocmit dosar penal pentru comiterea infractiunii de tulburare de posesie,iar de curand om primit ordonanta de n.u.p.si aplicarea unei sanctiuni administrative,solutie la care am facut plangere deoarece consider ca mi s-a incalcat dreptul de proprietate.CE PARERE AVETI?#-o
NU inteleg inversunarea dlui Ovidius impotriva notarului! Cata vreme a existat un cadastru , o intabulare si un titlu de proprietate care a stat la baza vanzarii , notarul ce sa mai faca? Sa mearga pe teren cu ruleta? Sa fim seriosi! Astea sunt sfaturi care nu va vor pune decat pe drumuri aiurea!B-)
Terenul a intrat in circuitul civil prin emiterea titlului de proprietate! Numai ca acel titlu este anulabil fiindca este emis pe o parte din terenul altei unitati administrativ -teritoriale! Iar daca acea entitate(consiliul judetean respectiv) solicita in instanta anularea titlului de proprietate o sa fiti cumparatorul doar a unei fractiuni din acest teren!B-). De aceea v-am si spus ca singura modalitate de a solutiona problema este de a se anula acel titlu si de a se da altul valabil pe un teren aflat in patrimoniul judetului in care avea dreptul la despagubire cel care v-a vandut terenul!
Consiliul judetean nu are nici o calitate in ceea ce priveste fondul funciar!!! Sa fim seriosi:))
Cine v-a facut problemele? Primaria localitatii din judetul invecinat? Un alt proprietar? In baza carui drept? Intreb aceasta intrucat nu inteleg, din moment ce s-au facut cadastrul si intabularea dreptului de proprietate al vanzatorului in cartea funciara, cine ar mai putea invoca un drept de proprietate asupra terenului respectiv...
In ceea ce priveste modificarea titlului de proprietate... o vad posibila doar intr-o singura situatie: vanzatorul a avut dreptul la intreaga suprafata de teren care i s-a reconstituit prin titlul de proprietate, insa, dintr-o eroare, la scrierea titlului sau la efectuarea procesului verbal de punere in posesie, s-a trecut si o parcela aflata pe raza altui judet. In acest caz, puteti cere, prin instanta, modificarea titlului de proprietate, in sensul radierii acelei parcele de teren din judetul vecin si restituirii ei pe raza localitatii unde se afla si restul pamantului (terenul fiind deja intrat in circuitul civil). Actiunea se introduce impotriva comisiei locale, comisiei judetene si OCPI-ului din judet.
Chiar daca vanzatorul dvs. (sau autorii lui) ar fi avut teren si in cealalta localitate, pentru a i se reconstitui dreptul de proprietate acolo trebuia sa faca cerere la acea comisia locala! (cererile s-au facut la comisiile locale in a caror raza au fost situate terenurile). O singura comisie locala nu este competenta sa propuna (si comisia judeteana sa emita) titluri de proprietate pe tot teritoriul tarii!! Din acest punct de vedere, consider ca titlul de proprietate respectiv este lovit de nulitate absoluta partiala, iar pentru a intra in legalitate trebuie initiata procedura de modificare a titlului de proprietate, in sensul amplasarii intregii suprafete pe raza localitatii de resedinta.
:offtopic:Lucrez intr-o primarie de multi ani, si am vazut destule, insa asta imi dovedeste, din pacate, ca in Romania realitatea depaseste orice imaginatie!!