Buna ziua,
Tatal meu are o societate de mai bine de 20 ani in care este unic administrator si vrea sa iasa din SRL si sa intru eu in locul lui . Partea cu inlocuitul dlui ca administrator nu pare sa fie asa de complicata dupa spusele celor de la ONRC , dar , as vrea sa stiu cum ar putea in mod legal , sa isi retraga banii din contul societatii si sa isi treaca cladirile de pe societate pe numele lui , inainte de intrarea mea in societate . Daca este posibil . Multumesc
Prin vanzarea cladirilor catre sine, persoana fizica. Daca tatal a adus aport propriu in societate, ca asociat, iar sumele sunt suficient de mari (apropiate de valoarea imobilelor) poate face un act de dare in plata prin care in contul transmiterii dreptului de proprietate catre asociat se stinge datoria pe care societatea o inregistreaza fata de acesta. In ambele cazuri veti avea nevoie de rapoarte de evaluare, fiind un act incheiat intre societate si unicul asociat/administrator.
O alta procedura, daca societatea nu inregistreaza debite, este lichidarea acesteia in mod voluntar, fara numirea unui lichidator, cu atribuirea tuturor bunurilor aflate in patrimoniul societatii catre unicul asociat. Asta presupune ca dvs sa constituiti un alt srl, dar este oarecum mai simplu din punct de vedere al transmiterii bunurilor catre tatal dvs.
Dizolvare srl
apeiron2
Daca vrea sa-mi raspunda cineva.Prin ce procedura bunurile unui srl se va trece in proprietatea unicului asociat in caz de dizolvare a srl-ului? (vezi toată discuția)