avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 385 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Restaurare
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Restaurare

Buna ziua
In cazul in care de pe fatada blocului cad caramizi de la un singur balcon (e prevazut in schita blocului)
Din cauza acoperisului spart, ploua si s-au produs stricaciuni din cauza inundatiilor. Daca va cadea balconul (ptr ca este singurul in exterior) cine va raspunde de daunele provocate?
Asociatia nu are fond de reparatii
Primaria nu raspunde la solicitari.
La blocul vecin (lipit) au cazut bucati de caramida care au fost ulterior stranse de catre pompieri care s au urcat cu scara lor si au "zidit" niste ciment in loc.
Cine este raspunzator de reparatiile pentru acoperisul si fatada blocului chiar daca acestea vizeaza un singur apartament?
Cel mai recent răspuns: andra_biuret , utilizator 11:20, 20 Iunie 2020
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Exteriorul imobilului de locuit in comun reprezinta parte comuna,a carui administrare intra in responsabilitatea exclusiva a asociatiei de proprietari
Aspectul ca asociatia de proprietari nu detine constituit fond de reparatii reprezinta incalcarea disp L nr 196/2018
Conform disp L nr 196/2018 asociatia de proprietari se infiineaza cu scopul administrarii partii comune de condominiu
Asociatia de proprietari detine obligatia legala sa asigutre starea tehnica a partii comune de constructii si de instalatii din condominiu
Buna ziua,
Va multumesc mult pentru raspuns.
In cazul in care doresc totusi sa repar din fondul propriu, exista posibilitatea de a cere despagubiri asociatiei? Aceste despagubiri vor fi ulterior achitate de catre ceilalti locatari ai blocului sau doar de catre cei de pe tronsonul balconului afectat?
O zi buna!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua. va rog să mă ajutați cu un sfat. dețin un apartament ... bogdyviki bogdyviki Buna ziua. Va rog să mă ajutați cu un sfat. Dețin un apartament într-un bloc cu 4 etaje, apartamentul fiind la etajul 4. Blocul nu are acoperiș, doar ... (vezi toată discuția)
Fatada blocului locatarulzo locatarulzo Un vecin a montat aer conditionat pe balcon distrugand din vina lui o parte din fatada blocului,cine suporta reparatiile?raspectivul locatar a mers la ... (vezi toată discuția)
Închidere balcon Oana Adina Oana Adina Bună ziua. Am o nelămurire. Îmi trebuie autorizație de construcție în cazul în care doresc sa închid fațada balconului din termopan? Locuiesc la ... (vezi toată discuția)