avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1062 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Alcool la volan.
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Alcool la volan.

Buna ziua. În urma cu ceva timp am fost oprit de un echipaj de poliție și am fost testa cu aparatul etilotest. În aer expirat mi.a ești 0.50.am fost dat 2 probe de sânge. La prima probă a ești 1.08 si la a2 a ești. 0.86.la ce mă pot aștepta. Țin să precizez că am fost oprit pe un drum agricol..nu am antecedente. Am permisul din 2012..
Cel mai recent răspuns: Opreadan36 , utilizator 23:25, 20 Iunie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bună seara,

Fapta dumneavostra întrunește elementele constitutive ale infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influenta alcoolului, fapta prevăzută de dispozițiile art. 336 Cod penal, potrivit caruia:
"(1) Conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibație alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge se pedepsește cu închisoare de la unu la 5 ani sau cu amendă."

Vă puteți astepta la începerea urmăririi penale împotriva dumneavostră pentru săvârșirea acestei fapte. Având în vedere ca nu aveți antecedente aveți șanse ca instanta sa dispună o pedeapsa către minimul special și amanarea aplicării pedepsei.

Însă, în situația în care drumul nu era într-adevăr unul public, fapta nu constituie infracțiune!!

Cu stimă,
Avocat Popa Andra-Ingrid
Ultima modificare: Miercuri, 17 Iunie 2020
Popa Andra-Ingrid - Avocat colaborator , Avocat
Va mulțumesc din suflet. Nu era un drum public.si așa am și declarat in declarație..am fost foarte coperant cu agetul de poliție. Am recunoscut fapta. Aveți ideie cam cât durează procesul. O să îmi caut si un avocat.
Sa solicitati in probatiune relatii de la Primarie in ceea ce priveste regimul drumului respectiv. Sansele sunt reduse sa primiti un raspuns favorabil, daca nu era drum public, trebuia sa fie semnalizat cu inscriptii vizibile.
In functie de situatia de fapt, se va solicita calculul retroactiv.
Daca va angajati avocat, stabiliti inainte strategia apararii.

Ca si ideie știți cat durează procesul.depind foarte mult de permis..?Si e posibil sa mi se anuleze permisul?

Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan” a scris:

Sa solicitati in probatiune relatii de la Primarie in ceea ce priveste regimul drumului respectiv. Sansele sunt reduse sa primiti un raspuns favorabil, daca nu era drum public, trebuia sa fie semnalizat cu inscriptii vizibile.
In functie de situatia de fapt, se va solicita calculul retroactiv.
Daca va angajati avocat, stabiliti inainte strategia apararii.

Daca veti fi trimis in judecata si condamnat, se anuleaza permisul.
Nu va pot spune cat dureza solutionarea dosarului, sunt multi factori care pot influenta durata solutionarii, daca va angajati avocat discutati cu el toate aceste aspecte.

Alte discuții în legătură

Alcolemie 0.79 in fiola robertaamn robertaamn Buna ziua, am avut acum 3 zile o problema cu politia. Cum a fost Craciunul am baut putin si apoi m-am urcat in masina sa merg acasa iar pe drum m-a oprit ... (vezi toată discuția)
Alcoolemie 0,51 Alex2121 Alex2121 Am fost oprit de un echipaj de politie,am fost testat rezultatul fiind 0,51 mi sa recoltat o proba de sange doar una la ce sa ma astapt? am beut 5 beri:((#-o#-o (vezi toată discuția)
Permis suspendat pentru consum de droguri psihoactive Eduard98 Eduard98 As vrea sa stiu care ar putea sa fie suspendat permisul, făcându-si-me si dosar penal, fara alte antecedente, mi au fost găsite 3 droguri pozitive. (vezi toată discuția)