avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 426 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Revenire la un contract deja semnat
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Revenire la un contract deja semnat

Buna ziua.
La inceputul anului am semnat un contract cu un prestator, cu incepere de la sfarsitul anului (contractul este semnat de ambele parti si stampilat).

Intretimp, fara o informare in prealabil, acum mi s-a dat un alt contract cu mentiunea ca cel initial nu mai este valabil.
Acesta este mult diferit fata de cel semnat de ambele parti, anumite paragrafe au fost scoase si cuprinde actualizari referitoare la contextul unei noi pandemii dar si alte costuri, initial inexistente.

Intrebarile mele sunt:
Ei pot reveni asupra contractului cand si cum doresc? In contract nu este stipulata posibilitatea de a modifica contractul
Eu ca si parte in contract sunt nevoita sa accept?
Care sunt variantele pe care le am la dispozitie de vreme ce cu ultimul contract nu sunt de acord?
Cel mai recent răspuns: Company Advising , utilizator 10:15, 18 Iunie 2020
Ar trebui studiate ambele contracte. In mod normal, un contract poate fi modificat doar prin act aditional. La prima vedere, nu este corect sa va solicite incheierea unui nou contract, dar repet, ar trebui studiate si vazut punctual despre ce este vorba.

In situatia in care nu vor dori sa onoreze primul contract, aveti posibilitatea sa ii actionati in instanta si sa ii obligati fie la prestarea serviciilor respective, fie la plata unor daune (repet, depinde foarte mult de clauzele contractuale).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reziliere contract inchiriere ! Dragos2000 Dragos2000 Am urmatoarea situatie: Acum 6 luni am incheiat un contract de inchiriere, eu PF la un PJ, prin care i-am inchiriat o camera de la mine din casa pt a face un ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract spatiu carmen12345 carmen12345 Buna ziua, Am rugamintea de a ma ajuta si pe mine cu o problema, in cazul in care imi poate oferi cineva un raspuns. Am incheiat in luna noiembrie 2009 un ... (vezi toată discuția)
Prevederi contractuale contract inchiriere spatiu crystyna2000 crystyna2000 Am un contract initial de inchiriere a unui spatiu cu destinatia office care prevede posibilitatea rezilierii cu notificare prealabila de 30 zile. Actul ... (vezi toată discuția)