avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 740 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Reziliere contract spatiu
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Reziliere contract spatiu

Buna ziua,

Am rugamintea de a ma ajuta si pe mine cu o problema, in cazul in care imi poate oferi cineva un raspuns. Am incheiat in luna noiembrie 2009 un contract de inchiriere pentru un apartament, pe o perioada de 6 luni. In urma cu 3 luni, proprietarul a solicitat sa prelungim contractul cu o perioada de 1 an (pana in mai 2010), asa ca am semnat un act aditional.

Intre timp insa au aparut niste probleme din pricina carora ma vad nevoita sa reziliez contractul. Pot face acet lucru dpdv legal? In contract este stipulat ca se poate rezilia, cu un preaviz de 60 de zile, dar nu stiu ce efect are actul aditional pe care l-am semnat...

Multumesc,

Carmen
Puteti intrerupe contractul prin acordul partilor adica printr-un nou act aditional sau dupa perioada de preaviz.
Cititi cu atentie contractul initial, capitolul despre reziliere acestuia.
Actul aditional modifica numai perioada inchirierii (din ce spuneti dvs.).
In mod obisnuit, in actul aditional se specifica clar, ceva de genul " celelalte articole ale contractului de inchiriere.... raman neschimbate".
Observati ce scrie @topsido mai sus.
carmen12345 a scris:

Am incheiat in luna noiembrie 2009 un contract de inchiriere pentru un apartament, pe o perioada de 6 luni. In urma cu 3 luni, proprietarul a solicitat sa prelungim contractul cu o perioada de 1 an (pana in mai 2010)...

Cred ca ati gresit anul. Poate ati prelungit contractul pana in mai 2011, ca acum suntem in mai 2010!

Dar referitor la posibilitatea rezilierii acestui contract nu ne spuneti nimic in ce relatie sunteti cu proprietarul. Ati discutat cu el? Explicati proprietarului de problema aparuta si gasiti impreuna solutia. poate va intelegeti asa cum v-ati inteles si cand ati incheiat contractul. Intelegerea partilor este lege in ambele situatii.
Da, imi pare rau... A fost o greseala datorata vitezei. Intr-adevar, contractul este valabil cnf. actului aditional pana in mai 2011.

Multumesc tuturor pentru raspunsurile prompte!
Intr-adevar, actul aditional modifica doar perioada de inchiriere, restul ramanand neschimbat.

Multumesc pentru raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act aditional contract de inchiriere ContSters62729 ContSters62729 Am facut un contract de inchiriere al unui spatiu comercial pe o perioada de 3 ani. Acum chiriasul a dorit o chirie mai mica (criza),iar eu m-am folosit de ... (vezi toată discuția)
Contract inchiriere nickelman200 nickelman200 am probleme cu contractul de inchiriere.proprietara doreste sa rezilieze contractul unilateral inainte de termen (3.5ani)fara motiv cu toate ca in 6 ani nu am ... (vezi toată discuția)
Proces furnizor energie termica alexandrutl alexandrutl Buna ziua, Informatiile mele legate de domeniul asociatiilor de proprietari/locatari si al furnizorilor de utilitati sunt foarte reduse si de aceea va ... (vezi toată discuția)