avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 504 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Incetare suspendare concediu crestere copil
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Incetare suspendare concediu crestere copil

Speta(institutie publica),asistent personal al persoanei cu handicap,este in concediu crestere copil si are contractul suspendat pana pe 20.07.2020(pe 20.07.2020 copilul implineste 2 ani).Acum problema este ca nu stiu cand sa incetez suspendarea deoarece am inteles ca obligatoriu trebuie sa ia si tatal 1 luna ccc.Cu persoana in cauza nu reusim sa luam legatura,!!!!!!!!!Alta probleme este ca practic postul nu mai exista pentru ca persoana asistata intre timp a decedat.practic am nevoie de ajutor la procedura in sine cand incetez suspendarea,cum si cu ce articol incetez contractul in revisal,mai ales ca foarte posibil sa vrea somaj dupa...?!Multumesc mult de ajutor!!!!!!!!
Ultima modificare: Joi, 18 Iunie 2020
Elena Micu, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:29, 19 Iunie 2020
Daca persoana asistata a decedat , nu i-ati incetat c.i.m. ?
Nu pentru ca situatia este mai complicata de atat,la momentul intrarii asistentului personal in CCC, a fost angajata alta persoana pentru ingrijirea persoanei cu handicap...si cealalta a ramas in suspendare pt CCC...asa au gandit atunci ...si eu ascum nu stiu ce procedura sa urmez pt ca intre timp am aflat ca se doreste intrarea in somaj....
Ultima modificare: Joi, 18 Iunie 2020
Elena Micu, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
In acest caz, opinia mea, este ca se va inceta c.i.m. pentru ambele salariate. .... încetarea de drept a raportului de muncă al asistentului personal al persoanei cu handicap grav în cazul decesului persoanei cu handicap grav, în temeiul art. 39 alin. (4) din Legea nr. 448/2006
Ultima modificare: Joi, 18 Iunie 2020
Cornel Vasile, Consilier juridic
Multumesc,asa este cel mai bine pentru a beneficia de somaj.Daca puteti va rog sa imi spuneti si parerea dvs despre data de incetare a suspendarii se face la 1 an si 11 luni sau 2 ani...??
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Depinde de statutul tatalui, daca indeplineste sau nu conditiile de acordare a indemnizatiei. Astfel:
- Daca tatal copilului nu indeplineste conditiile pentru a beneficia de concediu crestere copil, atunci mama va putea beneficia de CCC pana inclusiv in ziua cand copilul implineste varsta de 2 ani.

- Daca tatal copilului indeplineste conditiile pentru a beneficia de concediu crestere copil, indiferent daca solicita sau nu acest drept, atunci durata CCC pentru mama se va diminua cu o luna.
Ultima modificare: Vineri, 19 Iunie 2020
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua, sunt profesor suplinitor cu contractul de munca încheiat ... madalinaalina0510 madalinaalina0510 Bună ziua, sunt profesor suplinitor cu contractul de munca încheiat la data de 31.08.2019, cf deciziei de angajare pe perioada determinata. În prezent ma ... (vezi toată discuția)
Buna seara! concediul de crestere copil fara handicap, in invatamant este ... dadriana51 dadriana51 Buna seara! Concediul de crestere copil fara handicap, in invatamantceste de doi ani de la nasterea copilului sau un an si 11 luni? Mulțumesc (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil daniela-claudia daniela-claudia va rog sa-mi spuneti care este actul normativ care reglementeaza concediul pentru ingrijirea copilului. De asemenea as vrea sa stiu daca beneficiaza mama ... (vezi toată discuția)