avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1105 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... lamurire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

lamurire

Sora sotiei mele a decedat.A fost casatorita peste 30 de ani,nu a avut copii.La data casatoriei,sotul avea o casa construita pe numele lui.Intrebarea este urmatoarea: sotia mea si ceilalti frati (mai sunt inca 2) au drept de mostenire asupra casei in care a locuit sora lor?
Sotul mai traieste?
Nu au dreptul.
Casa este bun propriu al sotului si este mostenit de rudele sale ( copii, parinti, frati...).
Avea si sora sotiei dreptul la 1/4 din casa daca deceda sotul primul ( sau mai mult, in functie de cine mai venea la mostenitre- copii sotului din alta casatorie, parintii acestuia, fratii), asa...
Au avut copii?
Ultima modificare: Joi, 18 Iunie 2020
Ionut.ion, utilizator
Da,soțul traieste
Atunci casa apartine doar lui.
Nici un drept....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj calanceavasile calanceavasile Neam certat si ne am separat in fapt in 03 01 2003 dar am divortat legal in septembrie 2008 In 17 dec 2002 am optinut o autorizatie de ... (vezi toată discuția)
Mostenire din donatie rina68 rina68 Buna ziua, am o prietena care a fost casatorita timp de 16 ani cu un barbat, el a decedat de curand. Nu au avut copii . Casa in care au locuit a fost o donatie ... (vezi toată discuția)
Tatăl meu a decedat în 2005 și nu am făcut succesiunea până în prezent. a decedat și sora mea, dar mama trăiește. cum se vor stabili cotele moștenirii? Laurentiuflap Laurentiuflap Buna ziua Tatal meu a decedat in 2005 si nu am facut succesiunea pana in prezent , mama mai traieste . Pariintii au avut o fata si un baiat . Fata ... (vezi toată discuția)