avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 497 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Somaj tehnic
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Somaj tehnic

Buna seara.Daca sunt in somaj tehnic, mai beneficiez de concediu de maternitate?Multumesc
Cel mai recent răspuns: Roxibubu , utilizator 11:33, 19 Iunie 2020
Dreptul la concediul medical primeaza si in situatia in care salariatul are contractul individual de munca suspendat in baza art.52 alin.1 lit.c C.mun. (somaj tehnic).
Multumesc mult pentru raspuns
Cornel Vasile a scris:

Dreptul la concediul medical primeaza si in situatia in care salariatul are contractul individual de munca suspendat in baza art.52 alin.1 lit.c C.mun. (somaj tehnic).

Mai am o singura intrebare.Daca ceilalti colegi au fost fortati de imprejurimi ( ca sa isi primeasca somajul tehnic iar firma sa isi pastreze angajatii, cel putin asa gandeau in timpul starii de urgenta), au trebuit sa semneze un contract aditional precum ca, indiferent de postul ocupat, toti vor incepe cu salariul minim pe economie.Treaba era, ori semnezi contractul, ori iti dai demisia.Au dreptul sa ma puna si pe mine sa semnez asa ceva? Sa imi modifice contractul de munca?Noi inca suntem in somaj tehnic ( horeca)
Lucrez la ei de 4 ani, iar luna viitoare ar trebui sa intru in prenatal, teoretic.
Ultima modificare: Vineri, 19 Iunie 2020
Roxibubu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

O firma poate trimite tot personalul, fara acordul acestuia, in concediu fara plata? floroiug floroiug Buna ziua. Lucrez intr-o companie in care unul din punctele de lucru urmeaza a fi modernizat. Toata operatiunea dureaza aproximativ o luna de zile. Ni s-a ... (vezi toată discuția)
Somajul tehnic este vechime in functie? hodor dana hodor dana Buna seara. As dori sa stiu daca perioada de somaj tehnic poate fi luata in calcul pentru vechimea in functie. Multumesc (vezi toată discuția)
Concediu prenatal oanamea oanamea Buna ziua! Imi cer scuze daca s-a mai discutat acest subiect, dar am cateva intrebari punctuale: 1. as vrea sa stiu daca in perioada de concediu prenatal ... (vezi toată discuția)