avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1000 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune

Buna ziua, as dori in primul rând sa știu după cati ani maximum putem deschide succesiunea ?
Exista o limita in timp pentru soț si soție ? Pentru nepoți si unchi ?
Ce se poate face dacă unul din moștenitorii nu este de găsit ?
Mulțumesc pentru răspunsuri.
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 22:00, 19 Iunie 2020
Mostenirea se poate dezbate oricand.
Pot aparea insa alte probleme.
Incercati sa mergeti la avocat ca sa va lamuriti ce ar trebui facut in concret ca sa nu cheltuiti bani aiurea si in mod inutil.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Succesiunea se poate dezbate oricand doriti dvs. Dacă se împlinesc 2 ani de la deces, veti avea de achitat în plus un impozit de 1% din valoarea masei succesorale.
Termenul de opțiune succesorala (in sensul de a accepta succesiunea sau de a renunta) este de 1 an. Pentru toate categoriile de moștenitori.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune giorgio07 giorgio07 bunicul meu a murit de cativa ani buni.a ramas bunica care are doi copii,un baiat si o fata,care la randul lor au si ei o fata,respectiv doi baieti.si acum ... (vezi toată discuția)
Solutie succesiune Hamann Hamann Buna ziua, spuneti-mi va rog ce solutie/solutii as avea in urmatorul caz: -ar fi vorba de o masa succesorala de un teren 10 ha si un imobil ... (vezi toată discuția)
Succesiune ContSters84764 ContSters84764 Daca unul din parinti moare ,la cat timp se poate deschide succesiunea,unde trebuie deschisa si care sunt formalitatile acestuia?Ce drepturi au copiii ,ce ... (vezi toată discuția)