avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 657 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Am 16 ani și vreau sa merg la bunici
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Am 16 ani și vreau sa merg la bunici

Buna ziua,am 16 ani împliniți in luna mai,și as dori sa stiu dacă se poate sa merg cât e vacanța de vara la bunicii mei,dacă părinții nu ma lasa. Ma țin in casa toată ziua și nu pot sa fac nimic. Bunicii nu au cum sa vina ei sa ma ia deoarece sunt bătrâni . Din cate stiu,părinții nu pot sa îmi întrerupă legăturile cu rudele ,deoarece am drepturi . Oare îmi puteți spune dacă au dreptul sa ma ia de la bunici cu forța dacă eu nu vreau ? Subliniez ca vreau sa stau acolo doar cât e vacanța de vara ,nu sa ma mut la ei de tot. Va rog ajutați-mă . Nu mai stiu ce sa fac...
Până la împlinirea vârstei de 18 ani ești considerat minor, iar minorul este încredințat ambilor părinți spre creștere și educare. Domiciliul tău este cel din actul de identitate, iar dispariția de la domiciliu poate fi sesizată de către părinți la organele de poliție după 24 de ore de la constatare, indiferent de locul sau localitatea unde preferi tu să stai pe perioada vacanței.
Soluția ar fi o intelegere amiabilă cu părinții. Mde, e greu să fii adolescent, dar asta nu inseamnă că trebuie musai să pleci de acasa fara acordul lor .
De ce ar chema poliția atâta timp cât stiu unde ma aflu ? Eu vreau sa stiu dacă ma pot lua ei cu forța de acolo.
În primul rand pui bunicii într-o situație foarte dificila. Mi-e greu sa cred ca într-o familie normala aceștia te-ar tine fără acordul părinților.
În al doilea rand, dacă ei te țin fără acordul părinților pot fi acuzați de răpire, executați silit, pot fi multe probleme. Nu contează ca părinții tăi știu unde ești, adulții care te tin nu au acordul lor.
Faptul ca vrei sa pleci de acasă pentru ca părinții tăi nu te lasă să faci nimic, un motiv foarte șubred și prost în opinia mea nu arata decât ca ești la vârsta critica și ca ai nevoie de îndrumare și supraveghere din partea părinților. Nu ești încă coapta la minte deși ai senzația asta, depinzi de ei,de părinții tăi. Pana la urma ei îți plătesc mâncarea pe care o bagi în gura, hainele de pe tine și cu siguranță în felul lor te iubesc foarte mult..
Care este motivul pentru care nu te lasă acolo?
Ai dreptul legal sa păstrezi legătură cu bunicii însă atâta timp cât poți vorbi cu ei la telefon și a fost și perioada asta de pandemie, nu se considera ca drepturile tale ar fi încălcate.
Te sfătuiesc deci sa te liniștești pentru ca legal, ai tai pot face foarte multe ca tu sa te întorci acasă.
Ultima modificare: Sâmbătă, 20 Iunie 2020
When, utilizator
When, ar fi bine ca informațiile juridice pe care le primește să fie corecte.

Poliția nu o poate lua cu forța iar bunicii nu pot fi acuzați de răpire. Nu are doi ani, nu a fost luată din parc, nu e ținută acolo contrar voinței ei, deci nici bunicii nu pot păți nimic. Nu există temei legal nici măcar pentru o amendă care să le fie aplicată.
Și pot sa ma ia părinții forțat acasa ?

Alte discuții în legătură

Am 16 ani și vreau sa plec de acasa Anamaria1209 Anamaria1209 Părinții mei o țin intr-o continua cearta cu mine iar eu nu mai suport. Nimic din ce fac nu e bine. Vreau sa merg la bunicii mei măcar cât e vacanța de ... (vezi toată discuția)
Am 16 ani, pot pleca de acasă? amaliapopa amaliapopa Dacă am 16 ani, pot pleca acasă la iubitul meu de aproape 20 de ani? Vreau sa va spun ca eu stau cu bunicii mei de mică, și bunica mea nu ma lasă sa fac ... (vezi toată discuția)
Divort, custodie comuna minor, bunica nu ma lasa sa ies cu el din curte... nightbeat80 nightbeat80 Salutare! Ma aflu intr-o situatie similara multor tati, probabil, si anume: In urma divortului amiabil de sotia mea, am stabilit ca.. custodia comuna asupra ... (vezi toată discuția)