avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1106 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Casa scoasa la vanzare cu măsura asiguratorie a ...
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Casa scoasa la vanzare cu măsura asiguratorie a sechestrului

Buna ziua,
Vreau sa cumpar o casa care are instituită măsura asiguratorie a sechestrului pe ea; intrebarea este: se poate vinde o casa care are sechestru pus de procurorii anticorupție? Si daca da, care sunt implicatiile pentru mine ca si cumparator pana la ridicarea sechestrului: pot sa ma mut in ea? pot sa o vand ? sau tr sa astept 0 hotărâre judecătorească definitivă care cine stie cat dureaza...
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Avocat Trifan Bianca Elena , Avocat 21:02, 23 Iunie 2020
Nu se poate vinde, asta e si ideea cu sechestrul, indisponibilizeaza bunul, deci proprietarul nu mai poate dispune de el (nu il poate vinde). Chiar si daca ati reusi sa il cumparati, v-ati asuma riscul ca in cazul in care instanta stabileste obligatii de plata in sarcina vanzatorului, imobilul, chiar aflat in proprietatea dvs, sa fie executat silit.
Bună seara,
Sechestrul înseamnă indisponibilizarea bunului, adică faptul ca actualul proprietar nu poate dispune de imobil cum ar fi putut sa facă dacă bunul n iar fi fost indisponibilizat.
Ultima modificare: Marți, 23 Iunie 2020
Avocat Trifan Bianca Elena , Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Notare antecontract de vanzare cumparare versus sechestru asigurator senga senga Ce valoare juridica are un antecontract de vanzare cumparare notat in cartea funciara a bunului imobil daca ulterior s-a notat un sechestru asigurator ... (vezi toată discuția)
Somatia de sechestru missyver missyver Am un teren pe care am primit o somatie de sechestru, invocat de un creditor. Ideea este ca nu detin banii respectivi, dar am gasit o persoana care imi poate ... (vezi toată discuția)
Sechestru pe apartament liber de sarcini la cumpărare. cum este posibil așa ceva? Chebir Chebir Am cumparat un apartament liber de sarcini si dupa un an de zile primesc instiintare de la OCPI ca mi se pune sechestru pe el. Cum este posibil ca eu, ... (vezi toată discuția)