Buna ziua,
Vreau sa cumpar o casa care are instituită măsura asiguratorie a sechestrului pe ea; intrebarea este: se poate vinde o casa care are sechestru pus de procurorii anticorupție? Si daca da, care sunt implicatiile pentru mine ca si cumparator pana la ridicarea sechestrului: pot sa ma mut in ea? pot sa o vand ? sau tr sa astept 0 hotărâre judecătorească definitivă care cine stie cat dureaza...
Multumesc
Nu se poate vinde, asta e si ideea cu sechestrul, indisponibilizeaza bunul, deci proprietarul nu mai poate dispune de el (nu il poate vinde). Chiar si daca ati reusi sa il cumparati, v-ati asuma riscul ca in cazul in care instanta stabileste obligatii de plata in sarcina vanzatorului, imobilul, chiar aflat in proprietatea dvs, sa fie executat silit.
Bună seara,
Sechestrul înseamnă indisponibilizarea bunului, adică faptul ca actualul proprietar nu poate dispune de imobil cum ar fi putut sa facă dacă bunul n iar fi fost indisponibilizat.
Somatia de sechestru
missyver
Am un teren pe care am primit o somatie de sechestru, invocat de un creditor. Ideea este ca nu detin banii respectivi, dar am gasit o persoana care imi poate ... (vezi toată discuția)