avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 784 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune intre mama vitrega si copii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune intre mama vitrega si copii

Buna ziua! Doresc sa iau in ingrijire o batrana (nasa de botez) care are o garsoniera in Bucuresti. Aceasta doreste sa imi vanda fara contract de intretinere deoarece pe tot parcursul vietii parintii mei au avut grija de ea .Pe actul de proprietate este trecuta ea si sotul ei decedat. Sotul decedat a avut din prima casatorie doi copii care au ramas in grija mamei naturale si locuiesc in casa lui de la Buzau. Pe ei nu ii intereseaza garsoniera si doresc sa ramana la Buzau. Vreau sa stiu ce cota are batrana din garsoniera deoarece vreau sa le platesc lor diferenta cu toate ca si batrana are dreptul la casa de la Buzau!
Problema este ca nu stiu de unde sa incep. Sa faca succesiune sau isire in indiviziune. Toate cheltuielile vor fi suportate de mine si nu vreau sa risc sa pierd banii. Mama mea poate primi procura sa imi reprezinte nasa si dupa aceea sa imi vanda mie? Va multumesc anticipat pentru timpul si atentia acordata.
Cel mai recent răspuns: gabi_man74 , utilizator 12:39, 1 Octombrie 2010
A mai aparut o problema. Unul din copii mostenitori a decedat si nu are nici un mostenitor ( doar fratii care au si ei cota din garsoniera). Am mers la un notariat si mi-a spus ca nu pot cumpara cota nasei mele pana nu se face si succesiunea de pe urma celui decedat. Ea oricum nu are nici un drept la succesiune si va ramane cu aceeasi cota ca si pana acum. Ceilalti copii mostenitori nu au timp si nu vor sa faca succesiunea de pe urma fratelui lor. In aceste conditii ce pot sa fac sa cumpar cota nasei mele?
Buna ziua,
va rog mult sa ma ajutati cu o problema.
suntem trei frati, tatal nostru, a divortat de mama noastra in urma cu 28 ani, dupa care imediat s-a recasatorit. nu a avut copii cu urmatoarea sotie. In urma cu 5 luni tatal nostru a decedat, (avand cancer la plamani cu metastaza s-a chinuit 2 ani), lasand in urma lui o garsoniera, garsoniera achizitionata in timpul celei de a doua casatorii. Mama noastra vitrega ne-a invitat la notar avand in vedere dezbaterea succesiunea, acolo am aflat ca tatal nostru i-a lasat prin testament tot, ea devenind legatar universal. Prin urmare am marea rugaminte de a ma ajuta cineva sunandu-mi daca noi fratii mai avem vreun drept asupra imobilului, si daca a fost corect intocmit acel testament lasat mamei vitrege, avand in vedere ca tatal nostru a fost bolnav si cineva probabil a profitat de pe urma faptului. Specific ca in urma cu un un an tatal meu m-a indrumat catre un notar unde s-a declare ca imi cedeaza garsoniera, eu am considerat nedrept fata de fratii mei si nu am facut acest lucru.
buna ziua.
aveti posibilitatea sa solicitati reductiunea testamentului la limita cotitatii disponibile.
va multumesc mult.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Codul civil 1 oct. 2011 spiky spiky Bună ziua! Care sunt modificările aduse de noul cod civil (legea 287/2009) faţă de actualul cod civil in domeniul succesiunilor (mostenirilor)? Va ... (vezi toată discuția)
Rezerva succesorala iancu123 iancu123 la cat se intinde in procent din masa succesorala, rezerva succesorala? (vezi toată discuția)
Succesiune. V-M V-M Succesiune. Bună ziua. Soțul meu a decedat. În cazul în care cei 2 copii renunță la partea lor de moștenire cine vine la rând? Nepoata (fiica unuia ... (vezi toată discuția)