avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 570 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Copie legalizata a unei sentințe judecătorești.
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Copie legalizata a unei sentințe judecătorești.

Bună ziua. Am și eu o întrebare. Aștept de aproape 2 săptămâni pentru a primi prin posta de la judecătoria sectorului 5 București 2 copii legalizate în urma unei succesiuni (civil)... Intre timp am citit pe internet diverse subiecte prin care reiese cum ca "Copia legalizata" și "Copia legalizata conform cu originalul".. cea de care aveam eu nevoie, sunt 2 copii diferite. Va rog dacă se poate sa îmi răspundă cineva dacă exista 2 tipuri de copii legalizate.. Cea simpla și cea conform cu originalul. Mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 02:57, 22 Iunie 2020
Buna ziua,
Copia legalizata este cea transmisa de Judecatorie (dureaza cam 30 de zile sa o primiti)
Copia conform cu origionalul este copia xerox facuta de dumneavoastra de pe copia legalizata si pe care scrieti ,,Conform cu originalul" si semnati atatand ca aveti o copie legalizatasi raspunzand in fata legii pentru corectitudinea celei inmanate.
Mulțumesc pentru răspuns însă tot nu m-am lămurit. Am pierdut actele casei, am fost la judecătorie unde am cerut copie legalizata după succesiune, având nevoie de ea pentru a putea vinde apartamentul lăsat moștenire de mama mea care a decedat. Am citit un articol pe internet unde scria ca trebuie pe aceste 2 exemplare pe care eu le-am solicitat, sa scrie "conform cu originalul" altfel nu sunt bune pentru a putea face demersurile în continuare. De aceea m-am gândit ca poate fi vorba de doua tipuri de copii legalizate dintre care doar una conform cu originalul. Însă pe cererea care am completat-o la judecătorie nu scria nimic legat de" conform cu originalul " și ma tem sa nu cumva sa fi greșit ceea ce am cerut pentru ca n-am știut sa ma exprim.. Deșii țin sa precizez ca am specificat ca îmi trebuie aceste copii legalizate pentru Vânzare.
Buna ziua,
Lasati articolele de pe net.
Eu v-am spus ce spune codul de procedura civila.
Daca vreti puncte de vedere ale mespecialistilor ... cautati pe unde vreti.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dacă discutăm despre o hotărâre judecătorească, atunci este bine de știut că niciuna dintre hotărârile judecătorești ... care umblă nepăzită prin târg (care se află în posesia justițiabililor) nu este în original. (nimeni nu are în sertarul de acasă originalul unei hotărâri judecătorești).

Există doar două exemplare originale ale unei hotărâri judecătorești: unul la dosarul instanței și altul la mapa de hotărâri a instanței. Niciuna dintre hotărârile judecătorești în original nu părăsește instanța. (se mai „plimbă” între două instanțe, dar sub pază).

Tot ceea ce puteți obține dvs. (și oricine s-a judecat vreodată) este o copie legalizată (sau 2, 3, 5 exemplare ori câte vreți și de câte ori vreți - 5 lei/exemplar taxa de timbru). Dacă nu ați găsit vreun exemplar legalizat pe acasă, probabil că nu a fost solicitat vreodată. (Nu ați pierdut originalul, că nu aveți ce să pierdeți).

Pe copia legalizată se va scrie: „... Prezenta copie fiind conformă cu originalul aflat în dosarul acestei instanțe nr... se legalizează de noi....”
Ultima modificare: Luni, 22 Iunie 2020
romascanu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am aflat cã instanþa nu mi-a comunicat originalul hotãrârii. pot folosi copia primitã acolo îmi este solicitatã? adrianautilizator adrianautilizator buna seara. va rog sa ma ajutati intr-o problema:am divortat in 2009 si am primit prin posta la momentul respectiv un act pe care l-am crezut a fi hotararea de ... (vezi toată discuția)
Contestare amenda contraventionala eugen_40 eugen_40 buna ziua! am contestat in instanta ,o amenda contraventionala pentru lipsa rovignieta!pentru un auto care l-am vindut!contestatia s-a judecat intr-o singura ... (vezi toată discuția)
Sentinþã civilã fãrã semnãtura judecãtorilor BEJENARU PETRU BEJENARU PETRU Insistent rog colegii de pe forum sa-mi elucideze urmatoarele probleme: - o sentinta civila com unicata partilor nu trebuie sa fie semnata de judecatorii ... (vezi toată discuția)