avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 653 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Am aflat cã instanþa nu mi-a comunicat originalul ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Am aflat cã instanþa nu mi-a comunicat originalul hotãrârii. Pot folosi copia primitã acolo îmi este solicitatã?

buna seara. va rog sa ma ajutati intr-o problema:am divortat in 2009 si am primit prin posta la momentul respectiv un act pe care l-am crezut a fi hotararea de divort.aflu acum ca nu este hotararea originala de divort si ca aceasta o pot lua doar de la judecatoria sect 4.as vrea sa stiu daca acea sentinta primita de mine prin posta este valabila ca un act original (adica o pot folosi in diferite locuri unde se cere asa ceva de ex.politie )
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 01:47, 24 August 2013
Nu veti putea folosi hotarraea comunicata prin posta.

Va trebui sa mergeti cu ea la judecatorie si sa o legalizati.

Puteti solicita mai multe exemplare (veti mai avea nevoie de ele in decursul timpului) si va costa 5 lei pt fiecare exemplar.

Solicitati dosarul la arhiva, se va face o programare pt o alta zi pt ca dosarul este vechi, in ziua programata va prezentati la registratura cu cererea si cate exemplare doriti s alegalizati, cu taxa de timbru aferenta.
adrianautilizator a scris:
....
aflu acum ca nu este hotararea originala de divort si ca aceasta o pot lua doar de la judecatoria sect 4.
.....

O hotărâre judecătorească se face doar în două exemplare originale. Cele două exemplare originale ale acesteia se ataşează una la dosar, iar cealaltă la mapa de hotărâri a instanţei.

Părţilor li se comunică doar copii ale hotărârilor judecătoreşti. De la judecătorie veţi primi copii legalizate ale hotărârii judecătoreşti, pe care le puteţi folosi acolo unde aveţi dvs. nevoie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort Clau19 Clau19 In urma divortului am primit 2 copii dupa hotararea judecatoreasca de la avocat.trebuia sa primesc si originalul de la hotarare? (vezi toată discuția)
Hotarire de divort lilistiuca lilistiuca in urma cu 11 ani am divortat, iar acum 6 ani m-am recasatorit. toate bune si frumoase, dar cind m-am recasatorit , mi-au oprit originalul hotaririi de ... (vezi toată discuția)
Contestare amenda contraventionala eugen_40 eugen_40 buna ziua! am contestat in instanta ,o amenda contraventionala pentru lipsa rovignieta!pentru un auto care l-am vindut!contestatia s-a judecat intr-o singura ... (vezi toată discuția)