avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 509 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Neplata taxe teren
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Neplata taxe teren

Buna ziua.Detin un teren intravilan si altul extravilan,ca mostenire din partea tatalui ce a decedat in 1989.Suntem 3 frati din care 1 a decedat,iar mama a decedat de curand.De ani de zile sunt singurul care plateste acest impozit pe teren desi sincer nici nu stiu unde se afla!Am vorbit cu sora mea iar ea nu este de acord nici sa plateasca,nici sa vanda,ceva de genul nu ma intereseaza dar nici nu platesc si nici nu il dau.Cum procedez ptr.a plati de anul acesta numai terenul aferent mie?Si daca nu e platit..ani de zile ce se poate intampla?Ma afecteaza la plata impozitului pe apartament,masina,etc?Sau dupa ...ani de neplata revine statului?Stima
Cel mai recent răspuns: Fox_6200 , utilizator 01:34, 25 Iunie 2020
Buna ziua,
Daca se sesizeaza cineva... o sa platiti impozitul pe 5 ani in urma
Impozitul este datorat de toti mostenitorii, in functie de cota din mostenire ce revine fiecaruia.
Dezbateti succesiunea in instanta ( se putea si la notar daca doreau si fratii/surorile dvs.), cereti iesirea din indiviziune si apoi o sa platiti strict cat va revine dvs.
In instanta puteti arata ca ati platit tot impozitul si cere ca fiecare sa isi acopere propria parte.
Discutati cu un avocat inainte de a merge in instanta.

Multumesc ptr.raspuns.Dar...ma repet..nici unul din parti nu e interesat sa plateasca sau sa intre in proprietate(actul este in continuare cel de mostenire(mama,si cei 3 frati ai mei).Nu vor,nu ii intereseaza acel teren sa plateasca impozit,sau sa ne unim ptr.a-l vinde!Am actele doveditoare ca am platit...de ani ptr.toata suprafata terenului numai eu dar eu nu vreau altceva decat sa fiu in regula cu ,,patratzica,,nea nu si a celorlalti.Din ce imi scrieti trebuie sa ma duc la notar etc..De ce sa ma duc la notar daca eu incepand de anul acesta vreau sa platesc NUMAI ce este al meu?asta nu inteleg!sunt total separat de cailalti,ei refuza cooperarea,eu vreau sa fiu in regula cu ...taxele!trebuie notar ptr.asta?Nu doresc partea lor dar..nici sa o platesc ptr.ei asa cum am facut-o ani de zile!

Buna ziua,
Impozitul este datorat de toti mostenitorii, in functie de cota din mostenire ce revine fiecaruia.
Dezbateti succesiunea in instanta ( se putea si la notar daca doreau si fratii/surorile dvs.), cereti iesirea din indiviziune si apoi o sa platiti strict cat va revine dvs.
In instanta puteti arata ca ati platit tot impozitul si cere ca fiecare sa isi acopere propria parte.

Ati facut succesiunea?
Sunteti in posesia unui Certificat de mostenitor in care sa scrie ca detineti o cota de X din acele bunuri/terenuri?
Daca da... mergeti la primarie si spuneti ca doriti sa platiti doar suma ce reprezinta taxa pentru cota dvs.
Daca nu... puteti discuta cu primaria sa platiti doar un procent din impozit dar la sfarsit tot o sa fiti datori toti cu plata la restul de impozit ( dumnealor stiu ca au de primit impozitul pe suprafata X de la y proprietari, nu intereseaza cine plateste atat timp cat toti sunt proprietari).
Ultima modificare: Luni, 22 Iunie 2020
Ionut.ion, utilizator
Dacă s-a făcut succesiunea asupra terenului respectiv dumneavoastră puteți plătii impozitul în baza cotei ce vă revine .

Fox_6200 a scris:

Multumesc ptr.raspuns.Dar...ma repet..nici unul din parti nu e interesat sa plateasca sau sa intre in proprietate(actul este in continuare cel de mostenire(mama,si cei 3 frati ai mei).Nu vor,nu ii intereseaza acel teren sa plateasca impozit,sau sa ne unim ptr.a-l vinde!Am actele doveditoare ca am platit...de ani ptr.toata suprafata terenului numai eu dar eu nu vreau altceva decat sa fiu in regula cu ,,patratzica,,nea nu si a celorlalti.Din ce imi scrieti trebuie sa ma duc la notar etc..De ce sa ma duc la notar daca eu incepand de anul acesta vreau sa platesc NUMAI ce este al meu?asta nu inteleg!sunt total separat de cailalti,ei refuza cooperarea,eu vreau sa fiu in regula cu ...taxele!trebuie notar ptr.asta?Nu doresc partea lor dar..nici sa o platesc ptr.ei asa cum am facut-o ani de zile!

Buna ziua,

Multumesc ptr.raspunsuri.Actul (in original este la mine)il detin eu in care suntem trecuti mama(acum 2 luni a decedat),fratele meu*(decedat din 2007),sora mea ,si euToti mostenitori din partea tatalui decedat in 1989.
Actul este din anul 1990,cu vecini trecuti din punctele cardinale.Sincer..nici nu stiu unde se afla acel pamant!Nu este suprafata mare dar nu vreau sa ma ,,incurce,,la plata altor proprietati.Unul din nepoti (din partea fratelui)mi-a comunicat ca pe el nu il intereseaza,cunoaste legea si..daca nu plateste timp de 5 ani...revine statului partea lui! Eu...ce sa zic?Nu stiu.Stima

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj succesoral urmat de vanzare -cumparare cristinaiasi cristinaiasi Buna ziua. Vroiam sa va intreb a cat parte din mostenire imi revine in urma vanzarii unui teren la tara in urmatorul caz: -parintii mei au divortat cand ... (vezi toată discuția)
Mostenire - situatie mai deosebita CrinaV5 CrinaV5 Buna seara! Apelez la dumneavoastra pentru a va ruga sa imi dati un sfat intr-o problema de succesiune. In linii mari, problema ar fi urmatoarea: Mama mea si ... (vezi toată discuția)
Dezbatere succesiune cezar2011 cezar2011 Buna ziua, Bunicul meu a murit acum 8 ani. Nu s-a facut succesiunea dupa ce a murit. De la decesul bunicii a trecut o luna. Bunicii au cinci copii din care ... (vezi toată discuția)