avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 249 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Neplata șomajului tehnic
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Neplata șomajului tehnic

Va salut.
În urma cu 3luni de zile după declararea starii de urgenta angajatorul mi-a spus sa merg acasă și ca voi întra în șomaj tehnic.In tot acest timp nu am primit nici o notificare în care sa se precizeze ca am întrat în șomaj tehnic. Lunar am dat mesaje și apelat angajatorul pt a știi ce se întâmplă de nu îmi primesc banii lunar ca și soția mea de altfel însă nu mi sa raspuns. Am simțit ca ceva este dubios și am încercat sa merg la locul de munca pt a vorbi cu angajatorul, dupa câteva ore de așteptare am reușit sa vb cu el însă îmi tot spune ca nu are bani și ca să mai trec pe la el, asta am făcut 1 luna de zile... In final la începutul lunii iunie am primit o suma de bani mica în comparație cu ce aveam de luat de fapt. De aici am așteptat sa încep munca de pe 15 iunie și după alte rugăminți și întrebări am aflat ca firma la începutul pandemiei ar fi fost pe datorie și ca plata este suportata de patron dar în nici un caz la cât ma aștept eu sa primesc. Iar contractul de munca sa încheiat în urma cu 9 luni nefiind conform cu înțelegerea avuta în prealabil el fiind făcut pe minimul pe economie.
Ce ma sfătuiți sa fac?Pentru ca eu nu am primit nici o hârtie, nici nu am semnat cu privire la șomajul tehnic sau concediu fără plata, nu am luat nici o zi de concediu de odihna iar patronul din câte vad nu ar vrea sa îmi plătească drepturile salariale ori șomajul tehnic legal pt ca el nu mi-a depus actele.
Iar fluturașul de salariul nu a fost primit niciodată banii sau înmânat personal.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:13, 25 Iunie 2020
Puteti sesiza ITM-ul si AJOFM-ul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebare mocanucostinel mocanucostinel buna ziua! mai pot beneficia de ajutor de somaj daca am terminat concediul de crestere a copilului acum un an iar intre timp firma la care lucram s-a inchis? ... (vezi toată discuția)
Plata somaj tehnic Merg Merg Sunt in somaj tehnic din 16.03.Actele beneficiarilor somaj se depune lunar?Care este filiera? (vezi toată discuția)
Nu am dreptulla somaj tehnic danypopica danypopica Buna ziua! Lucrez la o firma din cluj din 3-09-2008, este primul meu loc de munca, din 15-07-2009 se spune ca intram in somaj tehnic, dar eu nu am dreptul ... (vezi toată discuția)