In conditiile in care un regulament intern este elaborat si aprobat de conducerea executiva a societatii ca urmare a unei cerinte exprese din CCM in scopul stabilirii procedurii de acordare a unui drept (bonuri de combustibil auto) prevazut si stabilit de respectivul CCM la un nivel precis, regulamentul supravietuieste CCM-ului (in regulament se face referire la CCM-ul respectiv precum si la conditia de acordare a dreptului, asa cum este definita in acesta) ? Prin regulament se poate particulariza o categorie de salariati (din cei eligibili conform CCM) si modifica nivelul si modalitatea de calcul (de la o anumita suma pe luna, la o anumita suma pe deplasare) de acordare a dreptului prevazut de CCM doar pentru acestia?
Multumesc, imi cer scuze, cred ca m-am exprimat echivoc. Regulamentul intern mentionat nu este regulamentul in care se prevad drepturile si obligatiile angajatorului si ale salariatilor ci un alt regulament, elaborat strict pentru acordarea acestui drept prevazut de CCM. In CCM sunt clar definite criteriul de eligibilitate, nivelul dreptului precum si obligativitatea elaborarii acestui regulament, toate intr-un singur paragraf. Regulamentul elaborat modifica valoarea dreptului si modul de calcul (de la o anumita suma pe luna, la o anumita suma pe 1 drum domiciliu-servici) rezultand, in final,de cele mai multe ori, o suma lunara mai mare decat suma prevazuta de CCM. Intrebarile sunt:
-poate un astfel de regulament sa modifice prevederile CCM?
-avand in vedere ca regulamentul este elaborat conform prevederilor CCM si in regulament se face referire la CCM-ul respectiv ca baza a dreptului, la expirarea CCM, regulamentul supravietuieste acestuia?
Este regulamentul intern care stabileste drepturile si obligatiile angajatorului si ale salariatilor (document de sine statator) si acest regulament de acordare a dreptului stipulat in CCM (a carui existenta este impusa prin CCM) care modifica nivelul dreptului si modifica modalitatea de calcul de la suma/luna la suma/drum de la domiciliu la serviciu daca se indeplineste conditia de eligibilitate prevazuta de CCM.