avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 996 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Permis de conducere
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Permis de conducere

In anul 2018 am fost prins conducand cu permisul suspendat, mi-a fost retinuta procesul verbal prin care reiese ca am 15 zile drept de conducere dupa luarea permisului si mi-a fost intocmit un dosar penal.
De curand s-a incheiat judecata iar hotararea a devenit definitiva.
Cum pot face sa-mi recuperez permisul? Ce am de facut pentru a putea conduce iarasi? Tin sa mentionez ca nicaieri in hotarare,minuta,etc nu este nimic precizat de permis.
Cel mai recent răspuns: Duca Oana , Avocat 19:04, 24 Iunie 2020
Buna ziua,

In cazul amanarii aplicarii pedepsei, permisul nu este anulat, opereaza doar suspendarea dreptului de a conduce pe drumurile publice, vreme de 90 de zile.

Amanarea aplicarii pedepsei nu reprezinta o forma de condamnare, nu atrage decaderi, interdictii, sau incapacitati , ce rezulta in mod firesc dintr-o condamnare.(art. 83 din Codul -penal ).

Legalizati hotararea, cu mentiunea "definitiva", pentru a intra in posesia permisului de conducere.

Domnul a savarsit fapta cand nu era in vigoare aceasta interdictie.
Ultima modificare: Miercuri, 24 Iunie 2020
Duca Oana, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Permis de conducere anulat lilicu lilicu sentinta ramasa definitiva in iunie 2014 pentru conducere sub influenta alcoolului, fara pagube, fara accident prevede aplicarea unei amenzi de 3600lei , cu ... (vezi toată discuția)
Cum procedez pentru a primi sentinta pronuntata intr-un dosar penal? pingitzer pingitzer Am primit o condamnare cu suspendare a executarii pedepsei,de 8 luni,in data de 11 apr.2012,pentru infractiuni privind circulatia pe drumurile ... (vezi toată discuția)
Buna ziua ! mi s-a terminat un proces pentru conducere a unui ... TFA90flav TFA90flav Buna ziua ! Mi s-a terminat un proces pentru conducere a unui autovehicul avand permisul suspendat , pedepasa la care am fost condamnat apare asa : \" În ... (vezi toată discuția)