Asi dori sa stiu care este diferenta intre Procura cu caracter general.,.,
si Procura cu caracter special.,Cu motivul ca am Procura speciala valabil 2032 ca pot reprezint pe reclamanta in fata orcarul instanta judecatoresc
..,Am primit un comunicat de- la Tribunalul Harghita ca trebuie Procura Generala,.,Unde am efectuat actul la notar public zice ca pot merge orunde pana 2032 cu acest act. ca tare este valabil.,,De ce scrie totus de- la Tribunalul Harghita ca nu este bun.,Cer foarte frumos sa dati un raspuns.,Multumesc deja inainte raspunsul dat.,
Buna ziua,
Procurile pentru actiunile in instanta TREBUIE, conform prevederilor codului de procedura civila, sa fie speciale pentru acel dosar.
Sa mearga procuratorul (cel ce v-a dat procura) la un notar si va va face una speciala.
In practica se evita procurile generale. Sunt acelea in care nu se precizează în mod specific operațiunile, astfel încât împuternicitul poate sa va reprezinte oriunde, oricand, pentru orice.
In atare conditii, nu se pot aprecia limitele mandantului.
In cazul dvs, este necesara o procura speciala, unde sa fie menționat numărul dosarului, obiectul acestuia și ce operatiuni/acte are voie să îndeplinească împuternicitul.
Detineti o procura judiciara, aceasta va confera dreptul de reprezentare a mandatarului, in instanta.
In acea procura trebuie mentionat dosarul in care veti avea calitatea de mandatar.
Procurile generale vizeaza perfectarea unor anumite acte, cu titlu general, fara a exista un obiect al mandatului expres precizat.
Este de dorit sa perfectati o procura speciala cu un obiect bine stabilit, pentru a perfecta anumite acte, in fata unor institutii.
(altminteri exista posibilitatea ca reprezenantii acestora sa va solicita o procura speciala cu un obiect cert,determinat).