avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 792 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... aplicare indici de corectie la grila notariala pt ...
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

aplicare indici de corectie la grila notariala pt imobile

buna ziua,
in ce conditii se aplica de catre notar indicele de corectie la grila pt imobile? ce fel de acte doveditoare trebuie prezentate si daca se poate tine cont de declaratie pe proprie raspundere insotita de fotografii care sa prezinte starea precara a imobilului.
multumesc,
c. nicolae
Cel mai recent răspuns: MihailZC , utilizator 10:55, 26 Iunie 2020
Valoarea imobilelor (inclusiv ajustarea acesteia in functie de indicii de uzura, risc seismic, etc) se calculeaza in functie de prevederile studiului de piata intocmit de camera notarilor publici in a carei circumscriptie se gaseste imobilul.
Gasiti aici studiile de piata pentru toate camerele notarilor publici din Romania: [ link extern ] /
Deci eu am intrebat nu despre grila, ci despre natura actelor în baza cărora notarul aplica un indice de corecție. Poate fi pe baza declarației scrise a proprietarului, sau e necesara o expertiză cu ștampilă?
Ati intrebat "in ce conditii se aplica de catre notar indicele de corectie la grila pt imobile?"
Am inteles ce ati intrebat si v-am raspuns.
Completez, ca sa ma fac inteles de dvs: notarii publici calculeaza onorariul fie la pretul declarat de parti, fie la valoarea de expertiza (atunci cand pretul declarat este mai mic decat aceasta valoare). Valoarea de expertiza se calculeaza conform studiului intocmit de camera notarilor publici in conformitate cu art 111 Cod Fiscal. Daca acel studiu prevede posibilitatea indexarii valorii, in sensul diminurarii ei din cauza vechimii (sau a altor motive), notarul public este liber sa tina cont de asta. Daca studiul nu prevede o asemenea posibilitate, toate dovezile aduse de proprietar sunt in zadar, pentru ca valoarea nu se diminueaza. Studiile de piata (grilele) difera. Cel mai simplu este sa luati legatura cu un notar din apropiere care va va lamuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vînzare imobil! buna ziua va rog ,cine poate sa- mi răspundă: am vindut o locuință,am ... marcelutza marcelutza Buna ziua va rog ,cine poate sa- mi răspundă: am vindut o locuință,am declarat prețul real ,care era mai mic decit cel din grila notariala,dar notarul mi- ... (vezi toată discuția)
Vanzare apartament, taxe notariale ADINABODESCU ADINABODESCU As vrea sa imi vind apartamentul in care stau.Are 3 camere cf 1 la et.10/10.In grila notarilor am vazut ca pretul este undeva in jur de 38000 euro.Daca eu ... (vezi toată discuția)
Impozit contract vanzare-cumparare alora005 alora005 Buna ziua Va rog sa ma ajutati cu raspunsul la o intrebare. Mama mea are o garsoniera, mostenita de la mama ei in anul 2004 si este unicul proprietar. ... (vezi toată discuția)