avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 562 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediere colectiva - drepturi angajati
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediere colectiva - drepturi angajati

Buna ziua!
De ce drepturi beneficiaza angajatii in cazul unei concedieri colective ( circa 350 angajati) de la o societate comerciala de salubrizare, care momentan se afla in procedura de insolventa, care urmeaza sa intre in faliment? Mai este de actualitate OUG nr. 98/1999 actualizata - salarii compensatorii?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:55, 25 Iunie 2020
Salariaţii concediaţi pentru motive care nu ţin de persoana lor beneficiază de măsuri active de combatere a şomajului şi pot beneficia de compensaţii în condiţiile prevăzute de lege şi de contractul colectiv de muncă aplicabil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revenire din concediu de ingrijire copil biasro biasro buna ziua! am rugamintea sa ma jutati cu un raspuns. urmeaza sa ma intorc la munca din concediu de ingrijire copil (2 ani) si as vrea sa stiu daca angajatorul ... (vezi toată discuția)
Concediere colectiva, drepturi banc_ver banc_ver Buna ziua.Va rog sa-mi spuneti ce drepturi mai au salariatii in urma concedierii colective din initiativa angajatorului(faliment) si daca ar trebui sa se ... (vezi toată discuția)
Salariu compensator de la firma in insolventa mimix mimix In situatia in care firma angajatoare se afla in insolventa, noi am fost disponibilizati si mai avem cateva zile de preaviz. Fiind vorba despre concediere ce ... (vezi toată discuția)