buna ziua! am rugamintea sa ma jutati cu un raspuns. urmeaza sa ma intorc la munca din concediu de ingrijire copil (2 ani) si as vrea sa stiu daca angajatorul ma poate concedia avand in vedere ca se afla in insolventa. ce drepturi am? multumesc anticipat.
Da, daca anagajtorul se afla in insolventa atunci se poate dispune concedierea dvs la revenirea din CCC.
Salariaţii concediaţi pentru motive care nu ţin de persoana lor beneficiază de măsuri active de combatere a şomajului şi pot beneficia de compensaţii în condiţiile prevăzute de lege şi de contractul colectiv de muncă aplicabil.
In acest caz, daca exista ccm aplicabil angajatorului sau o prevedere in Reg.Intern puteti beneficia de salarii compensatorii.
Termenul de preaviz este de 15 zile lucratoare, intrucat angajatorul se afla in insolventa ... timpul de munca in perioada de preaviz este cel mentionat in c.i.m., daca nu exista vreo alta prevedere aplicabila angajatorului dvs.
Actele pentru somaj trebuie sa le depuneti in termenul de 10 zile de la data incetarii c.i.m.
multumesc mult pentru raspuns. va rog insa sa ma lamuriti ce inseamna "ccm aplicabil angajatorului", adica contractul colectiv de munca nu este aplicabil tuturor angajatorilor? banuiesc ca daca ar exista o prevede in Reg Intern privind salarii compensatorii sigur ca mi se va aduce la cunostinta.. multumesc si astept va rog lamurirea dumneavoastra.