avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 904 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... nelamurire
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

nelamurire

Buna seara!Nepotul meu a lucrat 15 ani la o societate comerciala care se afla in insolventa motiv ptr care a solicitat incetarea contractului de munca pe cale amiabila cu art 55 litera b,iar societatea nu este deacord.Societatea la care se angajeaza i-a spus să nu se prezinte trei zile la serviciu si de la sine ii desface contractul de munca,lucru care l a facut.Actuala societate i a facut contract de munca si a inceput serviciul.Fosta societate i-a trimis un referat prin care il convoaca la o intalnire ptr a actiona in baza art 251 alin 3 si il ameninta cu darea in judecata.Mentionez ca au mai plecat salariati dar el fiind electrician ei vor sa l tina ptr ca este f bun si il sicaneaza cu instanta,lucru care il sperie.Vreau sa stiu pe ce motiv il poate actiona in judecata?Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:27, 25 Iunie 2020
Trebuie sa inregistreze demisia si, dupa perioada de preaviz prevazuta in contractul individual de munca (CIM) sau contractul colectiv de munca (CCM) sau regulamentul intern (RI), dupa caz, poate sa plece linistit.
Ultima modificare: Miercuri, 24 Iunie 2020
Iulian MANEA, Contabil
Multumesc!Nu ii primeste demisia si este amenintat cu dosar penal,asta este problema ca el este f speriat!La cată legislatie mai cunosc si eu i-am explicat că nu are motive sa se ingrijoreze ptr ca el nu a facut nimic decat ca vrea sa termine cu ei!
Daca nu vor sa inregistreze demisia, sa o trimita prin posta cu confirmare de primire.
Daca nu vor sa inregistreze demisia, sa sesizeze ITM-ul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie sau concediere? maria3000 maria3000 Buna ziua tuturor!!! Va rog mult sa ma ajutati intr-o problema pe care am incercat sa o rezolv singura dar nu am reusit: patronul meu doreste sa inchida doua ... (vezi toată discuția)
Inchidere carte de munca camellia_camy camellia_camy Buna ziua ! Sunt angajata la o firma cu carte de munca si as dori sa-mi dau demisia si sa plec.Seful ameninta ca daca vrem sa renuntam ne inchide contractul cu ... (vezi toată discuția)
Probleme cu angajatorul elena_ina elena_ina Buna seara! Am si eu o problema cu angajatorul. Daca se poate, as dori sfatul dumneavoastra! - in data de 19.03.2012, am depus cererea de demisie, cu ... (vezi toată discuția)