Bunaa.
M-am mutat acum o luna intr-un apartament nou si urma sa facem contract de comodat, insa avem cateva probleme din cauza carora a fost amanat.
Ideea e ca in cazul in care aceste probleme nu se rezolva, nu as dori sa fiu legata de un contract si sa nu mi se permita sa plec, din moment ce este greu sa stau aici din cauza acelor probleme (despre care nu am fost informata la inceput, dar sunt destul de severe :) )
Proprietara a spus ca un contract de comodat nu presupune o perioada stabila, insa modelele pe care le gasesc au o perioada clara de X luni/ani. Se poate face un astfel de contract si fara o perioada determinata?
Tinand cont ca in contractul de comodat nu se specifica faptul ca se percepe chirie (desi ea o primeste, deci nu cred ca e tocmai corect), daca primesc acordul in scris, este posibil sa plec inainte de termenul stabilit prin contract?
gi-jane2
Moderator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Pe internet sunt modele, fiind un contract intre parti, dvs agreati cu doamna ce termen doriti, scrieti ca e pe perioada nedeterminta si ca o veti anunta cand plecati cu o saptamana inainte . Si doamna se obliga sa va anunte ca vrea sa plecat cu cat timp vreti inainte.
Corect e sa fi facut de inchiriere, altfel se supune riscului ca dvs sa nu platiti chiria si dvs sa pierdeti garantia daca ati dat vreuna, sau sa va dea fara mai devreme fata de perioada platita.