Bună dimineața. Am găsit în ziarul anuntul în secțiunea imobiliare , închiriere garsoniera un anunț cu o garsoniera data spre închiriere, am fost sa o vad , mi a plăcut doar ca proprietarul dorește sa ma dau drept nepoata lui și sa facă contract de comodat în loc de contract de inchiriere. Specific ca mi se percepe atat garanție cât și plata lunara a chiriei. Îmi puteți spune ce presupune aceasta practica, dacă semnez asa ceva? Va mulțumesc
Buna dimineata,
In mare... dumnealui nu plateste impozit pentru suma ce o primeste drept chirie, dvs. aveti sanse foarte mici sa va recuperati garantia in caz ca o sa trebuiasca sa plecati din N motive pentru ca nu aveti niciun act din care sa rezulte ca ati platit acea garantie...
Scenarii pot fi multe: Va intelegeti si totul este ok, recuperati si garantia la plecare sau o scade o luna la chirie; nu va intelegeti si nu mai recupareti nimic, poate veni la o saptamana ca trebuie sa eliberati garsoniera din N motive si va da garantia inapoi in 2-3 zile de la plecare si nu mai primiti nimic...
Eu nu as ramane in asemenea conditii dar, de nevoie, as face asta dar fara plata garantiei si fara a aduce lucruri de valoare acolo...