Va prezint urmatoare speta: socrii mei au trait impreuna cu parintii socrului. Acestia din urma au murit, casa revenind socrului, care nu are frati. Succesiunea/dezbaterea mostenirii nu a fost facuta.
Intrebarea mea: socrul meu poate vinde casa fara semnatura soacrei?Soacra are vreun drept la acea casa?
Soacra ar dori sa isi cumpere un apartament, dar fara sa fie si sotul trecut ca proprietar. Daca cei 2 nu sunt divortati legal, ci doar locuiesc separat, poate doamna sa cumpere o proprietate care sa nu fie considerata bun comun?
Socrul tau ar putea vinde fara semnatura soacrei daca ar fi proprietar, Nefiind făcută succesiunea, socrul tau nu este proprietarul bunului care face obiectul moştenirii. Bunurile primite cu titlu de moştenire sunt bunuri proprii.
În timpul casatoriei operezeaza prezumţia legala (se poate face dovada contrara) potrivit careia bunurile cumparate in timpul casatoriei sunt bunuri comune.
Mostenire
morosa
buna ziua .socrul meu a murit acum in un an sotul meu este singur la parinti si stam cu mama sa .actele pe casa sunt pe amandoi .vreau sa stiu ce trebuie sa ... (vezi toată discuția)