avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 796 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Taxe si obligatii pt achizitie teren cu casa ...
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Taxe si obligatii pt achizitie teren cu casa batraneasca

Buna seara,
Doresc sa cumpar un teren de 4000 mp (2000 mp cc, 2000 mp arabil) cu o casa batraneasca in Com. Butimanu, sat Barbuceanu.. Ma intereseaza urmatoarele:
1) Care sunt actele necesare cu care trebuie sa vina cumparatorul la notar?
2) La ce taxe ar trebui sa ma astep eu ca si cumparator?
3) Pretul de vanzare este de 15.500 EUR. Pretul agreat cu vanzatorul este 14600 EUR + 800 Lire sterline. Nu fac credit, lirele le am cash, euro in cont. Ce solutii avem sa facem aceasta tranzactie? Care este momentul platii efective?
4) Care sunt obligatiile mele ulterioare dupa ce se semneaza contractul de vanzare cumparare?

Daca este nevoie de alte detalii va rog sa imi spuneti!

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 08:08, 26 Iunie 2020
1. Actul de identitate
2. Când vă programați cumpărarea la notar și trimiteți copii ale actelor, veți fi informat cu o precizie de 99%. Notarul trebuie să facă verificări prealabile.
3. Notarul trebuie să scrie și cumpărătorul să declare că a primit banii. Opțiunile de plată sunt variate.
4. Trebuie sa treceți intabularea pe numele dvs (asta o face notarul) și să vă înscrieți în rolul fiscal de la primărie ( asta o faceți dvs)
Ultima modificare: Vineri, 26 Iunie 2020
adriandimitriu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrare oferta vanzare teren extravilan (preemptori) marriana.filip marriana.filip Buna ziua, Doresc sa achizitionez un teren extravilan agricol arabil pentru care am agreat cu vanzatorul sa platesc 15 EUR pe mp. Pentru ca terenul este ... (vezi toată discuția)
Suprafata utila reala mai mica cosvad cosvad Buna ziua Am cumparat un apartament de 50 mp suprafata utila trecuta in cadastru de la un dezvoltator. Am cerut o expertiza cadastrala si au masurat 48 mp ... (vezi toată discuția)
Taxe vanzare imobile la notariat prea mari ! romanasul romanasul un mic ex: Am o casa de vanzare in sect 2 construita inainte de anul 2000 cu teren aferent. Conform ghidului notarial taxele de vanzare sunt ... (vezi toată discuția)