avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 953 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Suprafata utila reala mai mica
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Suprafata utila reala mai mica

Buna ziua
Am cumparat un apartament de 50 mp suprafata utila trecuta in cadastru de la un dezvoltator. Am cerut o expertiza cadastrala si au masurat 48 mp suprafata utila. Avand in vedere ca in contract nu este prevazut un pret pe mp, ci doar o suprafata aproximativa de 50mp, as putea sa cer o reducere dezvoltatorului?
Cel mai recent răspuns: cosvad , utilizator 10:42, 16 Aprilie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cititi contractul de vanzare-cumparare. Ce suprafata este mentionata acolo.
Este dreptul dvs. sa cereti reducerea pretului daca suprafata reiesita din proiect este alta sau daca proiectul nu a fost respectat si suprafata s-a diminuat prin ctie.
Daca nu va intelegeti pe cale amiabila, puteti deschide actiune in instanta impotriva vanzatorului.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util


cosvad a scris:


i doar o suprafata aproximativa de 50mp,


In proiectul constructiei si releveul apartamentului trebuie sa fie precizata suprafata concreta nu aproximativa
Aveti dreptate. La plata avansului, in promisiunea de vanzare-cumparare este precizata suprafata aproximativa de 50mp. In releveu este o suprafata de 49.1 mp. De asemenea este precizat in promisiune si ca suprafata totala poate varia in limita a +-5%.
Este normala o asemenea toleranta in constructii?
Asta ar insemna ca un dezvoltator poate sa faca o oferta la un aparament de aproximativ 100 mp, platesti rezervarea, platesti avansul 90% tot pe o suprafata aproximativa unde intr-adevar este precizta toleranta de +-5%, iar abia la semnarea contractului afli ca apartamentul are o suprafata utila de 95 mp in cadastru, care se incadreaza in toleranta.
La 1500 eur/mp x5 rezulta o paguba de 7500 de euro pe care o suporta cumparatorul.
Vezi zice, pai de ce a fost de acord cumparatorul cu acea toleranta?
Dupa ce a asteptat 18 luni pana la finalizarea constructiei, dupa ce a facut imprumuturi la rude pentru a plati cash, dupa ce a lichidat depozite inainte de termen, dupa ce dezvoltatorul l-a asigurat ca niciodata nu a ajuns practic la acea variatie de 5%, credeti ca un cumparator mai poate sa spuna nu la semnarea contractului?
Si chiar daca va spune nu, urmeaza un alt dezvoltator care va proceda la fel.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suprafata utila mixu mixu Recent am contractat un apartament intr-un bloc aflat in constructie.In contractul de promisiune de vinzare-cumparare scrie:''apartamentul va avea 2 camere si ... (vezi toată discuția)
Achizitie apartament cu suprafata mai mica decat in promisiune ContSters339828 ContSters339828 Buna seara, In luna iulie 2015 am semnat o promisiune bilaterala de vanzare-cumparare pentru un apartament de 2 camere intr-un bloc nou, in Bucuresti. ... (vezi toată discuția)
Salut, am facut un antecontract pentru cumpararea unei jumatati ... MariusManole MariusManole Salut, Am facut un antecontract pentru cumpararea unei jumatati dintr-un duplex. Ni s-a prezentat un plan arhitectural in care era trecuta suprafata utila ... (vezi toată discuția)