avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 242 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Conexare dosare
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Conexare dosare

Buna seara,
Intr-un proces de succesiune, dupa multe termene si acte solicitate, mi s-a respins actiunea pe o exceptie din oficiu deoarece nu am putut sa aduc un act.
Daca deschid un alt proces, se poate conexa cu cel deja solutionat anterior (deoarece am achitat totusi niste taxe de timbru) sau se poate redeschide vechiul proces daca aduc actul pe care nu am putut sa-l depun?
Mentionez ca apelul a fost respins.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: emil6702 , utilizator 18:47, 29 Iunie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bună seara,

Pentru a putea fi invocata excepția conexitatii procesele trebuie să fie în curs de judecată.
Din ce înțeleg dvs aveți deja o hotărâre definitiva pronunțată de instanta, deci procesul cu care solicitati sa se conexeze este deja soluționat de instanta..

Taxa de timbru se plătește pentru fiecare dosar în parte.. Nu puteți apela la o taxa de timbru pe care ați plătit-o într-un alt dosar cerându-i instantei sa considere ca ati achitat taxa și pentru noul proces..
Multumesc pt raspunsul dvs deosebit de amabil, deci nu se poate redeschide vechiul dosar, nici macar prin revizuire? E vorba totusi despre un document despre care nu stiam.
In general sansele în căile extraordinar de atac sunt extrem de mici.Mergeti la un avocat cu actele pt a va sfătui ce variante sa alegeți,(acesta este rolul avocatului )în principiu puteti sa introduceți o nouă acțiune daca vechiul dosar a fost respins datorita unei excepții.Justitiabilii (mai ales cei care citesc singuri prin coduri)au tendinta sa aleaga cele mai complicate și întortocheate variante cu sanse infime de castig.
Ultima modificare: Vineri, 26 Iunie 2020
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat
Multumesc, stiu ca sunt sanse infime prin revizuire, ma gandeam in primul rand sa nu mai umblu din nou dupa acte, multe au si expirat.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
emil6702 a scris:
E vorba totusi despre un document despre care nu stiam.


Dar iată că instanța știa... (că este necesar și acel document).
Și nu ar putea fi criticată instanța fiindcă ea a știut ceea ce și dvs. ați fi putut să știți, dacă ați fi consultat un avocat înainte de a da buzna în instanță (fără să adunați mai întâi toate documentele necesare). Sau, mă rog, se poate, dar nu se admite.

Interesant este că, deși sunteți conștient că „sunt șanse infime”, ați cam lua-o pe acolo. De ce? Nu v-ajunge taxa de timbru pe care ați azvârlit-o pe gârlă!? Vreți mai mult? Ia vedeți, poate vă iese. Poate plătiți și onorariul de avocat al ...celeilalte părți (sub forma cheltuielilor de judecată).

Eu cred că ar fi mai bine să vă sfătuiți cu un avocat cu privire la calea de urmat.
Mai ales că, de acum, dvs. (și alții ca dvs.) puteți chiar să contabilizați cât costă LIPSA unui avocat: taxa de timbru pe care ați pierdut-o, drumuri pe care le luați de la capăt și altele.
Ultima modificare: Luni, 29 Iunie 2020
romascanu, moderator

Alte discuții în legătură

Buna ziua. am câștigat un proces de moștenire în fond , cel ... danmarian1977 danmarian1977 Buna ziua. Am câștigat un proces de moștenire în fond , cel cu care ne am judecat a fost dat de instanta străin de succesiune prin neacceptare in termen. ... (vezi toată discuția)
Timbrat actiunea, omis a depune chitanta la dosar NeluBalas NeluBalas Cu trei saptamani inainte de termen am platit la CEC si am primit chitanta pt taxa de timbru judiciar. Am uitat sa depun chitanta la dosar . Nu am fost citat ... (vezi toată discuția)
Distrugerea intentionata a cazului de catre avocatul propriu cum se sanctioneaza? mai important, se poate reveni asupra cazului? gabi78simona gabi78simona Buna seara. Am angajat o doamna avocat din Constanta sa ma reprezinte intr-un proces ce viza recuperarea unor sume de bani. Contractul l-am semnat la ... (vezi toată discuția)