avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 832 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Ce pași trebuie sa fac pt a recupera alocația ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Ce pași trebuie sa fac pt a recupera alocația neîncasata timp de 4 ani niciodată iar copilul are 4 ani

Buna seara am o problema cu neîncasarea alocației de stat pentru copil
Copilul sa născut pe data de 28:06:2016 am depus cererea de alocație și indemnizatie pe data de 23.08.2016 ... Indemnizația mi-a fost aprobată iar dosarul cu cererea de alocație pt stat nu.am fost sa verific contul după 4ani sa vad câți bani are copilul și mi sa spus că este o neregula nu mi sa depus nici un ban timp de 4ani....am sunat la a.j.p.i.s ilfov și mi sa spus că nu există cerere de alocație depusă ....vreau sa va mai informez că eu am un Nr de inregistrare un borderou dat de cei de la direcția de asistență socială voluntari care indică că ,dosarul a fost trimis de la direcția asistenta socială voluntari și menționez că pe spatele certificatului de naștere am stampila cu direcția asistență socială voluntari cu un Nr de inregistrare și data cereri dosarului.
Mi-au spus cei de la a.j.p.i.s.ilfov că pot recupera bani doar pe un singur an din 4.....nu mi se pare corect că copilul să piardă acei ani de alocație .
Ei mă acuza și dau vina pe mine că eu am bifat doar pentru indemnizație și nu pentru alocație nu are sens și logica așa ceva pentru că eu am depus dosar în primul rând pentru alocație ptr că era mai importantă decât indemnizația și nu îmi vine să cred că,daca "nu as fi bifat pentru alocația de stat cum am aceste dovezi pentru acceptarea alocației cum de nu am fost corectat de cei de acolo e absurd așa ceva ! ... Cum as putea sa procedez sa pot recupera toată alocația și dreptul la copilul meu. Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:58, 26 Iunie 2020
Nu prea aveti cum sa mai recuperati pentru cei 4 ani ....in instanta se pot obtine pe cel mult 3 ani .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Implicatile unei hotarari judecatoresti dandaniela3 dandaniela3 Buna ziua, Am o hotarare civila din data 20.ian.2014 care admite cererea formulata de petenta Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului ... (vezi toată discuția)
Alocatia de stat nereisC nereisC Buna ziua Am doi copii, 7 si respectiv 4 ani ani. Nu am beneficial de indemnizatia de crestere a copilului deoarece am ales sa ma ocup de cresterea copiilor, ... (vezi toată discuția)
Alocatie din urma copil aflat in spania Irina3yuyt Irina3yuyt Buna seara noi de 10 ani locuim in spania copilul are 14 ani si nu a mai beneficiat de alocatie ne puteti spune daca avem sanse sa recuperam toti acesti ani ... (vezi toată discuția)