avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1005 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu Medical
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu Medical

Buna ziua ! Momentan ma.aflu in concediu medical . Am o problema : inemnizatia pt.concediu medical mi se vireaza destul de tarziu si doar in urma rugamintilor catre angajator. Stiu ca indemnizatia imi este suportata de catre casa de asigurari dar angajatorul are obligatia de a ma plati si pe urma.el isi recupereaza banii de acolo. Intrebarea mea este : Cat se poate intarzia maxim plata catre mine ?Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:24, 26 Iunie 2020
Legea nu prevede nicio perioada de intarziere pentru plata concediului medical.

art.36 din OUG 158/2005:
...
(3) Plata indemnizațiilor se face lunar de către:
a) angajator, cel mai târziu odată cu lichidarea drepturilor salariale pe luna respectivă, pentru asigurații prevăzuți la art. 1 alin. (1) lit. A;

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refuzul platii cm RocsanaP RocsanaP Buna ziua, va rog frumos daca ma puteti ajuta si pe mine, eu sunt in CM de o luna pentru risc de sarcina, cand am fost sa imi iau salariul mi-au spus ca nu ... (vezi toată discuția)
Buna seara, in privinta concediilor medicale cod 07 si cod 51, ... gaba gaba Buna seara, in privinta concediilor medicale cod 07 si cod 51, cine suporta indemnizatia? Angajatorul sau FNUASS? Parerile sunt impartite si tind catre ... (vezi toată discuția)
Cine plateste indemnizatia pentru concediul de maternitate? mariaanghel mariaanghel Buna ziua, Va rog sa ma ajutati la urmatoarea problema doresc sa stiu daca, concediul de lauzie (43 de zile) este platit de angajator sau nu. Inteleg ca ... (vezi toată discuția)