avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 690 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Plata contributie ANAF pentru PFA norma de venit
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Plata contributie ANAF pentru PFA norma de venit

Buna ziua. Am infiintat un PFA pe norma de venit in 2019 in septembrie, in Bucuresti si am inchis-o in martie 2020. Acest PFA a avut doar o incasare in octombrie 2019, pentru o perioada de prestari servicii de doua saptamani. Mentionez ca atunci cand am deschis PFA ul nu am depus niciun act la ANAF si nici cand l-am inchis pentru ca deschiderea PFA ului a fost facuta de o firma contractoare. Cum se calculeaza taxele pe care le datorez si cum fac sa le platesc? Ce alti pasi trebuie sa urmez?
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 18:14, 26 Iunie 2020
Ar fi trebuit sa depuneti la finante declaratia unica in maxim 30 de zile de la infiintarea pfa, pentru cele patru luni din 2019. Pentru ca ati optat sa fiti platitor de impozit pe norma de venit, trebuie sa vedeti care era norma de venit anuala din Bucuresti pentru codul caen pentru care ati fost autorizat in 2019, respectiv 2020. Aceasta se va recalcula doar pentru cele patru luni din 2019, respectiv trei luni din 2020 si la asta se va aplica procentul de impozit pe venitul din activitati indepedente de 10 %.
Deci o sa depuneti acum dupa radierea pfa, pana pe 30 iunie ,o declaratie unica in prima parte pentru cele patru luni din 2019 si in a doua parte, pentru cele trei luni din 2020.
Pentru ca ati optat sa platiti impozit pe norma de venit, nu conteaza cat venit incasat inregistrati in perioada respectiva, pentru ca cota de impozit de 10% se aplica doar la norma de venit.
Tot acum pana pe 30 iunie,trebuie sa faceti si plata la ceea ce rezulta ca plata pentru impozitul pe venitul din activitati indepedente conform declaratei unice depuse. Plata o puteti face la ghiseul de la trezorerie.
O puteti depune declaratia unica si online folosind contul personal deschis pe spatiul privat virtual de la mfinante.ro, numai ca acum cred ca e cam tarziu sa aveti timp sa dechideti acel cont si sa vi-l aprobe ei (fiind duminica). Deci cel mai bine luni la ghiseul de la finante cu declaratia in dublu exemplar completata pe calculator si listata de dumneavoastra la imprimanta..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul impozit pfa-norma de venit alexandrabozga alexandrabozga Buna ziua! Am o situatie complexa: Pfa deschis in februarie 2019 cu norma de venit, urmeaza nastere la începutul lunii martie 2020. Daca suspend pfa-ul in ... (vezi toată discuția)
Sunt if . nu am depus nici bilantul pe anul trecut nici estimativul cristy1110 cristy1110 Sunt IF . Nu am depus declaratia unica pentru inchiderea anului trecut nici estimativul pe anul asta . Vreau sa le depun zilele astea. Mi le accepta sau imi ... (vezi toată discuția)
Taxe pfa itc (cod caen 6202) cu norma de venit ionelpfa ionelpfa Buna ziua, Am un PFA aplicat pe codul 6202, cu norma de venit iar de curand, am suspendat activiatea( 20.02) ceea ce inseamna ca 2 luni ( ianurarie, ... (vezi toată discuția)