avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 562 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Suspendare permis - verificarea cunoașterii regulilor ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Suspendare permis - verificarea cunoașterii regulilor de circulație

Bună ziua!
În data de 17 Iunie mi-a fost suspendat permisul de conducere pentru neacordarea de prioritate la trecerea de pietoni. Ziua urmatoare (18 Iunie) am anulat dovada cu drept de circulație pentru încă 15 zile.
Astazi (26 Iunie) am primit o recomandata de la inspectoratul de poliție in care mi se precizează următoarele:
1) mi se aduce la cunoștință faptul ca mi-a fost suspendat permisul pentru 30 de zile, începând cu data de 18/06/2020 (ziua in care am anulat dovada);
2) mi se precizează ca voi răspunde penal dacă voi fi depistat conducând in aceasta perioada;
3) ultimul paragraf îl voi reda integral: “Pana la expirarea perioadei de suspendare a exercitării dreptului de a conduce, trebuie/nu trebuie (n.r. aici nu este tăiată vreo varianta din cele doua) sa va prezentați la serviciul poliției rutiere unde sunteți înregistrați in evidență, pentru verificarea cunoașterii regulilor de circulație, în condițiile art. 106 din OUG 195/2002 republicată, cu modificările și completările ulterioare.”
Întrebarea mea este dacă sunt obligat sa dau vreun test in acest caz. Am înțeles ca pentru anumite situații este obligatoriu, pentru altele nu.
Vă mulțumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: mariustz , utilizator 14:32, 26 Iunie 2020
Banuiesc ca este vb. de acel test cu 15 rasounsuri corecte ( imi scapa numele acum) pentru a reduce o luna de suspendare...
Nu trebuie dat testul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligativitate sustinere test de verificare a cunoașterii regulilor de circulație safety safety Buna ziua Pentru neacordarea prioritatii de trecere a unui pieton la o trecere de pietoni, cf art 100 alin (3) lit b) din OUG 195/2002 republicata privind ... (vezi toată discuția)
Suspendarea permisului 60 de zile... Adi Ordean Adi Ordean Buna ziua! mi s-a suspendat pe perioada de 60 de zile permisul pt. neacordare de prioritate pietoni pe sensul de mers, Mi s-a spus ca pot depune cerere pt. ... (vezi toată discuția)
Suspendare permis conducere 30 zile niroz niroz Buna seara! Politia mi-a suspendat permisul 30 de zile pt.- neacordare prioritate la trecerea de pietoni-asta a fost in data de 02.04.2012.Am primit amenda ... (vezi toată discuția)