Bună ziua!
În data de 17 Iunie mi-a fost suspendat permisul de conducere pentru neacordarea de prioritate la trecerea de pietoni. Ziua urmatoare (18 Iunie) am anulat dovada cu drept de circulație pentru încă 15 zile.
Astazi (26 Iunie) am primit o recomandata de la inspectoratul de poliție in care mi se precizează următoarele:
1) mi se aduce la cunoștință faptul ca mi-a fost suspendat permisul pentru 30 de zile, începând cu data de 18/06/2020 (ziua in care am anulat dovada);
2) mi se precizează ca voi răspunde penal dacă voi fi depistat conducând in aceasta perioada;
3) ultimul paragraf îl voi reda integral: “Pana la expirarea perioadei de suspendare a exercitării dreptului de a conduce, trebuie/nu trebuie (n.r. aici nu este tăiată vreo varianta din cele doua) sa va prezentați la serviciul poliției rutiere unde sunteți înregistrați in evidență, pentru verificarea cunoașterii regulilor de circulație, în condițiile art. 106 din OUG 195/2002 republicată, cu modificările și completările ulterioare.”
Întrebarea mea este dacă sunt obligat sa dau vreun test in acest caz. Am înțeles ca pentru anumite situații este obligatoriu, pentru altele nu.
Vă mulțumesc anticipat!