Buna ziua! În data de 08.02.2020 mia fost reținut permisul și făcut dosar penal pe cauza ca am condus cu permisul suspendat. Acum 2 ani Am depasit pe linie continuă mia fost reținut permisul și am depus contestație, bine inteles după aproape 1 an m-am prezentat la judecătoria la proces acolo miau zis sa astept citatie in 15 zile...Nu mia venit nicio citatie si nu am stiu ca trebuie sa predau permisul. Problema e ca polițistul care ma oprit în februarie nu vrea sa ma audieze nici in ziua de azi. Pot face ceva cu privire la asta..mia luat permisul in data de 08.02.20 si acum e 26.06.20.
Buna ziua! Din pacate, nu. Inca nu aveti parghii legale pt. a grabi procesul. Dupa trecerea unui an, in cazul in care nu sunteti citat, puteti introduce la judecatorul de drepturi si libertati o contestatie impotriva duratei procesului.
Momentan s-a inceput urmarirea penala in rem, pana nu se incepe si in personam, drepturile dvs sunt limitate.
Desi legea va garanteaza dreptul la un proces echitabil, intr-un dosar aflat in aceasta faza, persoana fara calitate procesuala, banuita de savarsirea unei fapte, nu are niciunul dintre drepturile pe care legea le prevede pentru suspect, cu atat mai puțin pentru inculpat. Aceasta nu poate sub nicio forma consulta dosarul ori participa la actele de urmarire penala, care in realitate tind la strangerea de probe impotriva sa.
Desi este nelegal, va pot spune ca se intalneste frecvent aceasta practica de prelungire sine die a momentului aducerii la cunostinta a calitatii de suspect dupa momentul intrunirii condițiilor legale.