avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1292 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... In cazul in care in cadrul unui proces pentru ordin de ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

In cazul in care in cadrul unui proces pentru ordin de protectie, un procuror ...

In cazul in care in cadrul unui proces pentru ordin de protectie, un procuror se sesizeaza din oficiu si pentru infractiunea de rele tratamente impotriva minorului, acest dosar penal se va administra doar la politie sau se vor prezenta partile si la tribunal?
Ultima modificare: Sâmbătă, 27 Ianuarie 2024
marevna, utilizator
Cel mai recent răspuns: justix , utilizator 10:07, 27 Ianuarie 2024
Mai întâi de etapa judecății, se desfășoară etapa urmăririi penale ceea ce presupune că se va începe urmărirea penală in rem (cu privire la fapta de rele tratamente), apoi in personam (împotriva unei persoane, care devine astfel suspect). Apoi, în funcție de probele administrate de polițiști și/sau procuror, procurorul dispune punerea în mișcare a acțiunii penale față de suspect, care devine astfel inculpat. După acest moment, analizând toate probele, procurorul va putea decide trimiterea în judecată a inculpatului, clasarea ori renunțarea la urmărirea penală.
Așadar, cei implicați se vor prezenta la instanță numai dacă procurorul va decide trimiterea în judecată a inculpatului (persoana acuzată de săvârșirea infracțiunii). În orice caz, participanții la procesul penal vor fi citați/încunoștințați despre aceste acte de urmărire penală.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept penal mytyca_s mytyca_s In Romania procurorii tot vorbesc de asa numita incepere a urmaririi penale \"in rem\" Dupa umilele mele cunostinte de drept penal in procesul pena exista mai ... (vezi toată discuția)
Calitatea de suspect, inculpat sau infractor denisapiticelu denisapiticelu Cand o persoana capata denumirea de suspect, inculpat respectiv de infractor? Eu vad asa: suspectul e inainte de proces/in timpul urmaririi penale; inculpatul ... (vezi toată discuția)
Procesul penal incepe odata cu punerea in miscare a actiunii penale? eusaisapte eusaisapte Eu consider ca da, datorita art. 32 din CPP care nu face amintire de suspect, adica o persoana din dosarul penal banuita de savarsirea unei infractiuni, care ... (vezi toată discuția)