avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 597 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Stergerea uzufruct
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Stergerea uzufruct

Buna ziua,
se poate sterge uzufruct, daca nu este folosit imobilul de catre uzufructuar timp de mai mult de 10 ani? Daca da, cum se procedeaza? Sunt proprietar nud al unui imobil din Romania. Mama are uzufruct viager si locuieste de 23 de ani in strainatate si nu a folosit acest imobil de atuncea. Am dori sa vindem acest imobil (mama si cu mine), prin declaratie de renuntare la uzufruct viager la consulatul Romaniei este f complicat si departe pt. mama in varsta... ar fi o alta solutie? Multumesc anticipat pt. raspuns. Cu stima P. Haus
Cel mai recent răspuns: Paulina Haus , utilizator 09:22, 29 Iunie 2020
Buna ziua,
Uzufructul se stinge prin declaratia de renuntare expresa a mamei. Daca mama dumneavoastra face aceasta declaratie la un notar din strainatate sau la Ambasada (in functie de situatie), mentiunea de uzufruct se poate sterge din cartea funciara fara probleme. Apoi puteti vinde imobilul.
Buna ziua,
multumesc mult pentru raspuns! Declaratie la notar (Germania) mi s-a spus la notariatul din Localitatea Lipova, jud. Arad ca nu este valabila ci doar de la Consulatul Romaniei. Si aicea e problema - notar este in apropiere, dar Consulatul Romaniei f. departe...
O declaratie data la un notar care are Apostila de la Haga ar trebui sa fie buna. Intrebati din nou notarul.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu ajuta cu nimic apostila.
Pentru stingerea uzufructului este necesara o declarație notariala in forma autentică.
În Germania este un alt sistem de drept, care nu reglementează procedura autentificării.
Iar apostila nu înlocuiește forma autentică.
Mama sa faca un efort sa se prezinte la Consulat ori sa vina personal in tara.
Buna ziua,
multumesc pentru raspuns, toacmai acest efort este problema noastra.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Uzufruct viager cetatean strain roxikira roxikira sotul meu are un apartament trecut pe nume..de la mama lui...exista un act de vanzare-cumparare in care se stipuleaza ca mama lui are drept de uzufruct ... (vezi toată discuția)
Renuntare la uzufruct. uzufuctuarul cu domiciliu sua Cazimi Cazimi Buna ziua. Am nevoie de un sfat pentru urmatoarea situatie: - in 1990, tatal meu e emigrat, si-a stabilit domiciliul in strainatate, devenind apoi cetatean ... (vezi toată discuția)
Vanzarea unui imobil dobandit prin contract de intretinere Paulina Haus Paulina Haus Stimate avocat, am dobandit dreptul de proprietate a unui imobil in 1992 (Romania) de la parintii mei prin contract de intretinere cu clauza uzul fruct ... (vezi toată discuția)